Futbal v meste odštartuje v Bratislave. Tvárou projektu opäť Marek Hamšík

Futbal v meste odštartuje v Bratislave. Tvárou projektu opäť Marek Hamšík

Niké liga v spolupráci s generálnym partnerom spoločnosťou BILLA a ďalšími partnermi prináša aj v roku 2024 projekt Futbal v meste. Námestia i obchodné centrá opäť ožijú futbalom. Tvárou projektu je tretí rok po sebe Marek Hamšík.

Futbal v meste je výnimočným projektom, ktorý vracia najpopulárnejšiu hru sveta tam, kde vznikla. Priamo na ulicu. Nič podobné ako Futbal v meste na Slovensku nie je. Ide o sériu futbalových turnajov pre mladé talenty do 11 rokov priamo na ulici. Námestia či obchodné centrá ôsmich najväčších miest na Slovensku ožijú počas apríla – júna semifinálovými turnajmi. V auguste je potom na programe veľké finále, do ktorého sa prebojuje šestnásť najlepších tímov. Futbal v meste je určený pre mladých futbalistov či futbalistky do 11 rokov a registrovať sa môžu všetky kluby, ale aj školy.   

„V roku 2024 to bude už piaty ročník Futbalu v meste. Z roka na rok posúvame latku vyššie a vyššie. Teším sa, že námestia sú plné detí, ktoré milujú šport, milujú futbal. V dnešnej dobe je podpora športujúcej mládeže veľmi dôležitá. Vnímame to aj my, hoci našim prioritným zámerom je rozvoj najvyššej futbalovej ligy na Slovensku. Teším sa, že máme pri sebe silného partnera, ktorým je BILLA, a že projekt podporuje v úlohe ambasádora aj najjagavejšia futbalová ikona Slovenska Marek Hamšík,“ povedal za organizátora prezident ÚLK, riadiacej organizácie Niké ligy, Ivan Kozák.  Hlavné myšlienky turnaja sú tri. „Chceme podporiť mladé futbalové talenty na ceste za ich snom, vytiahnuť futbal zo štadiónov bližšie k ľuďom a motivovať deti k pohybovej aktivite,“ dodal Kozák.   

V spote Futbal v meste 2024 si zahral opäť Marek Hamšík (VIDEO)   


Marek Hamšík je ambasádorom Futbalu v meste tretí raz po sebe. Premiérovo však nebude v úlohe otca fandiaceho svojmu synovi priamo na turnaji. Lucas má dvanásť rokov a už nespĺňa vekový limit pre účasť. „Futbal má prinášať emócie a radosť. To tento projekt spĺňa do bodky. Navyše, je to veľmi zaujímavý turnaj. Hrá sa na ulici na malom ihrisku. Je to rýchle, dynamické. Deti to baví. Som veľký fanúšik tohto projektu,“ vyzdvihol Futbal v meste bývalý slovenský reprezentant a ambasádor projektu Marek Hamšík.   

Hoci pohyb a motivácia k športu sú tu najdôležitejšie, víťazné tímy Futbalu v meste si odnesú ceny až v hodnote 20.000 eur! Víťazný tím si bude môcť nakúpiť športové vybavenie v celkovej cene 5.000 eur.    

„Šport je aj o tom, vedieť sa postaviť súperovi, porovnať si vzájomne svoje kvality a nemať strach predviesť talent a schopnosti. Veľmi nás teší, že stovky detí chcú športovať, majú zo športu radosť a stáva sa súčasťou ich života. Mladé talenty môžu navyše napredovať aj vďaka jedinečným stretnutiam s futbalovými osobnosťami. V kvalite sa vyznáme, preto už piaty rok sme hrdou súčasťou unikátneho Futbalu v meste,“ povedala Jana Gregorovičová, senior CSR špecialistka BILLA.   

Víťazstvo z roku 2023 bude obhajovať AS Trenčín so svojimi Avengermi. Semifinálové kolá budú rovnako ako minulý rok v Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach a Prešove. Futbalový maratón odštartuje 27. apríla semifinálovým turnajom v Bratislave. Registrovať sa do Futbalu v meste môžu všetky futbalové tímy či školy s tímami do 11 rokov (chlapci narodení 2013 a neskôr a dievčatá 2012 na neskôr). Všetky informácie a registrácie sú dostupné na  www.futbalvmeste.sk       

KEDY A KDE BUDE FUTBAL V MESTE    

27.4.2024: Bratislava (Eurovea) 

4.5.2024: Košice (Námestie osloboditeľov, pred OC Aupark)  

8.5.2024: Prešov (Námestie pred Divadlom Jonáša Záborského)  

11.5.2024: Nitra (Svätoplukovo námestie)  

25.5.2024: Trnava (Trojičné námestie)  

8.6.2024: Trenčín (Mierové námestie)  

15.6.2024: Banská Bystrica (OC Terminál)  

22.6.2024: Žilina (Hlinkovo námestie)  

21.8.2024: FINÁLE (Bratislava, Eurovea)    

KTO A KDE SA MÔŽE REGISTROVAŤ    

Registrovať sa môžu všetky futbalové družstvá a školy vo vekovej kategórii do 11 rokov (chlapci narodení v roku 2013 a neskôr, ale aj dievčatá narodené 2012 a neskôr). Registrácie sú otvorené na všetky semifinálové podujatia na webovej stránke  www.futbalvmeste.sk. Každého turnaja sa zúčastní maximálne 16 tímov. Prví dvaja z každého turnaja postupujú do celoslovenského finále v Bratislave (21.8.2024). Registrovať sa môžu maximálne 9-členné tímy. 

AKÉ SÚ CENY?       

Celkové ceny sú v hodnote až 20.000 eur. Víťazný tím si bude môcť nakúpiť športové vybavenie v celkovej cene 5.000 eur. Malé darčeky dostávajú všetky zúčastnené tímy. Tímy na 1. – 3. mieste v každom semifinále dostávajú 300 – 100 eur na nákup športového vybavenia adidas v sieti R-Gol.com a tímy na 1. – 3. mieste vo finále dostávajú 5.000 – 1.000 eur na nákup športového vybavenia adidas v sieti R-Gol.com.   

Generálnym partnerom projektu je BILLA, hlavnými partnermi o. z. BILLA ľuďom, Markíza, R-Gol.com so spoločnosťou adidas. Organizátorom je Únia ligových klubov, resp. riadiaca organizácia Niké ligy.