Preview: Štartuje nadstavbová časť

Preview: Štartuje nadstavbová časť

Ružomberok privíta lídra tabuľky, v Zlatých Moravciach rýchla odveta michalovského zápasu.

Mužstvá Niké ligy opäť stoja na pomyselnom štarte, tentoraz desaťkolovej nadstavbovej časti. Čakajú nás zaujímavé súboje o popredné priečky, ale aj o záchranu v súťaži.

Skupina o titul   

Ružomberok – Slovan (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)   

Len štyri tímy dokázali v tejto sezóne v stretnutí so Slovanom bodovať. Jedným z nich je práve Ružomberok, ktorý sa po výbornom jarnom finiši v základnej časti dostal do skupiny o titul a jej program otvorí domácim duelom s „belasými“. Pôjde o súboj celkov, ktoré ťahajú pozoruhodné šnúry zápasov bez prehry (Ružomberok 9, Slovan 17). „Pre chlapcov aj pre nás nie je väčšia motivácia ako zdolať tím, o ktorom sa píše, akú má šnúru, že sa nad ním nedá vyhrať, že má vlastnú súťaž. Nie je nič lepšie, ako sa pripravovať na takého súpera,“ vyjadril sa v rozhovore pre klubový web tréner MFK Ondřej Smetana. Doma Liptáci Slovanu podľahli tesne 1:2 a na Tehelnom poli remizovali 2:2.   

Žilina – Podbrezová (sobota 17:30, Voyo zápas týždňa)   

„Šošoni“ ešte stále čakajú na prvú jarnú výhru, o ktorú sa budú chcieť v sobotu pobiť vo Voyo zápase týždňa. Hostiť budú Podbrezovú, pričom tohto súpera v posledných piatich dueloch zdolali len raz – v novembrovom 13. kole základnej časti výsledkom 2:1. „Vtedy sme vnímali šnúru prehier proti Podbrezovej, chalani sa však sústredili na svoje úlohy a perfektne využili šance, ktoré nám súper ponúkol. Verím, že z tohto zápasu budeme veľa čerpať. Rovnako tak tú pozitívnu energiu prenesieme aj naposledy z Dunajskej, hoci nie podporenú výsledkom. Teraz sa potrebujeme sústrediť najmä na svoj výkon,“ povedal v predzápasovom preview tréner MŠK Jaroslav Hynek. V tabuľke delia oba tímy tri priečky a sedem bodov.   

Spartak – DAC 1904 (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)   

Po troch týždňoch sa v Trnave opäť predstaví mužstvo DAC 1904. V 20. kole základnej časti hostia triumfovali nad Spartakom 1:2 a ich kapitán Yhoan Andzouana tentoraz očakáva ťažký boj o body: „Myslím si, že súper bude na nás pripravený ešte lepšie ako naposledy, my tam však nastúpime opäť s víťazným zámerom. Očakávam náročné stretnutie, za moje štyri roky v DAC sme na trnavskom štadióne vyhrali iba raz. Verím, že tento víkend sa zrodí náš druhý úspech.“ Spartak sa bude chcieť udržať na víťaznej vlne, keďže v stredu zvíťazil v pohárovom stretnutí v Michalovciach.   

Skupina o udržanie sa   

Košice – Trenčín (sobota 15:00, Voyo)   

Aj minulotýždňová remíza Košíc v Banskej Bystrici prispela k tomu, že v sobotu v rámci skupiny o udržanie sa zavíta do Košickej futbalovej arény trenčianske mužstvo. Tabuľkové postavenie aj výsledky vzájomných zápasov favorizujú hostí, ktorí vyhrali obe stretnutia s trojgólovým rozdielom (0:3 a 4:1). Naposledy však Košičania po červenej karte Golikova hrali viac ako 80 minút v oslabení, tentoraz veria v priaznivejší priebeh. „Príde sem kvalitný súper, ktorý vyniká predovšetkým v ofenzíve. Dokáže útočiť vo väčšom počte hráčov a tam byť nebezpečný. Takže opäť budem apelovať na našu obranu, aby hrala zodpovedne a aby si hráči navzájom pomáhali. Trenčínu nemôžeme dať priestor, pretože sa nám to nemusí vyplatiť. Verím však, že to budeme my, kto bude udávať tempo,“ hlási v rozhovore pre košický web tréner Ján Kozák ml.   

Skalica – MFK Dukla (sobota 15:00, Voyo)   

Na úvodný duel nadstavbovej časti pricestujú na Záhorie futbalisti banskobystrickej Dukly. Medzi mužstvami je v tabuľke aktuálne 11-bodový rozdiel, oba vzájomné zápasy v tejto sezóne dopadli lepšie pre Banskú Bystricu (0:3 a 2:1). Zatiaľ čo hostia majú vo svojom kádri ofenzívnu silu v podobe (nielen) jedenásťgólového Róberta Polievku a osemgólového Martina Rymarenka, slušné štatistiky sprevádzajú skalických brankárov Matěja Lukscha aj Martina Junasa. Ktorá strana bude mať v tomto súboji navrch?   

FC ViOn – Zemplín (sobota 15:00, Voyo)   

Minulý týždeň v Michalovciach a túto sobotu v Zlatých Moravciach. Futbalisti Zemplína a ViOnu sa môžu cítiť trochu ako v hokejovom play-off, a to nielen vzhľadom na situáciu, ktorú zohral zápasový program, ale aj na dôležitosť vzájomných stretnutí. V tom ostatnom si Zemplín pripísal na svoje konto prvú výhru v sezóne a rovnaký cieľ majú určite aj zverenci Dušana Uhrina ml. Na ďalšie body si však brúsia zuby aj Michalovčania. „Hlavne bude našou výhodou, že sme ich minulý týždeň zdolali. Teraz sú na rade oni. Prvé víťazstvo v sezóne nás nabudilo. Čaká nás ale zápas, ktorý potrebujeme zvládnuť. Povedali sme si, že v nadstavbe ideme od zápas k zápasu a najdôležitejší je pre nás ten najbližší. V sobotu hráme v Moravciach a najdôležitejší pre nás je teraz tento zápas. Verím, že máme dostatočne silné mužstvo, či už herne, alebo psychicky, aby sme tento tlak zvládli. Pomohli sme si minulú sobotu. Proti ViOnu sme zahrali výborne a meniť v sobotu nemusíme nič. Musíme hrať rovnako,“ citoval web Zemplína stredného záložníka Filipa Vaška. FC ViOn aktuálne stráca na Zemplín šesť bodov.