Košice hlásia nového člena kádra

Košice hlásia nového člena kádra

Do Niké ligy prichádza z druhej francúzskej ligy, z klubu Valenciennes FC.

Štyri zimné posily, štyria legionári. Po brankárovi Cristianovi Figueiredovi, krídelníkovi Zyenovi Jonesovi a útočníkovi Jeremy Moussango Obounetovi predstavil klub FC Košice ďalšiu novú tvár v kádri. Tentoraz ide o defenzívnu posilu. Stopér Nassim Innocenti, ktorý má občianstvo nielen Francúzska, ale aj africkej Burkyni Faso, podpísal v metropole východu zmluvu do 31. decembra 2025.

„Pre FC Košice som sa rozhodol hlavne preto, lebo o mňa prejavili vážny záujem. Cítil som, že ma naozaj chcú a preto som neváhal spojiť s nimi svoju budúcnosť. Zaujal ma aj samotný klub, ale aj spoluhráči či tréneri. Všetko sa mi tu pozdáva a som rád, že tu budem najbližšie dva roky pôsobiť. Verím, že budem pravidelne hrávať a spolu dosiahneme čo najviac víťazstiev,“ povedal čoskoro 22-ročný futbalista pre klubový web FC.   

Innocenti futbalovo vyrastal v akadémiách Olympique Lyon ad LOSC Lille. Do Košíc prišiel z druhej francúzskej ligy, z klubu Valenciennes FC.   

„Nassim môže hrať na rôznych pozíciách - ako ľavý stopér, keď hráme s tromi strednými obrancami, ale môže hrať aj stredného či ľavého obrancu, ak hráme so štyrmi hráčmi v defenzíve. Rozhodne od neho očakávame skvalitnenie obrany. Momentálne ešte síce nie je stopercentne pripravený, no tréneri ho budú môcť už čoskoro využiť aj na ihrisku,“ vyjadril sa športový riaditeľ FC Košice Balázs Farkas.