Aleksandar Čavrič sa po ôsmich rokoch lúči so Slovanom

Aleksandar Čavrič sa po ôsmich rokoch lúči so Slovanom

V aktuálnom kádri bol až doteraz služobne najstarším hráčom.

Srbský futbalista Aleksandar Čavrič po ôsmich rokoch ukončil svoje pôsobenie v Slovane Bratislava. Z Niké ligy odchádza do Japonska, hrať bude za tím Kašima Antlers.         

„Aleksandarovi Čavričovi by sme sa radi poďakovali za všetko, čo pre Slovan odviedol. Pri bezmála osemročnom pôsobení a množstve nezabudnuteľných momentov, ktoré sme spoločne s ním zažili, sú slová prakticky zbytočné. Dlho sme sa spoločne s Čakim rozprávali o jeho budúcnosti, medzi ním a Slovanom bolo, je a určite aj bude, silné puto. Sme veľmi radi, že výsledná dohoda dáva zmysel pre všetky strany, ako pre Čakiho, tak aj pre klub. S japonským klubom sme dospeli k dohode o platenom hosťovaní s následnou opciou na prestup,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší podľa klubovej stránky. 

Dvadsaťdeväťročný futbalista sa na webe Slovana poďakoval klubu, trénerom, spoluhráčom i fanúšikom za skvelé roky a nevylúčil budúce pôsobenie na Slovensku: „Každý jeden deň prinášal nejaké emócie, niekedy boli veľmi príjemné, inokedy ťažšie, no všetko sme prežili spolu. Stokrát som povedal, že mám tento klub veľmi rád, no aj s ohľadom na to, čo som preň urobil, je správny čas posunúť sa a skúsiť niečo iné. Určite by som raz rád prišiel naspäť, uvidíme, čo život prinesie. Viackrát som povedal, že by som chcel v Bratislave zostať žiť, čo naďalej platí. Nikto však nevie, čo bude zajtra. Teraz sa idem koncentrovať na novú kariérnu výzvu v Japonsku. Som vďačný vedeniu Slovana, ktoré sa mi snažilo ponúknuť čo najlepšie podmienky, mám rád tento klub, no toto je možno moja posledná šanca zažiť niečo nové a iné, a chcem ju využiť.“ 

Čavrič prišiel do Slovana Bratislava v septembri 2016. V aktuálnom kádri bol teda až doteraz služobne najstarším hráčom. V prebiehajúcej sezóne zaznamenal v Niké lige deväť gólov a ďalších päť pridal v európskych súťažiach. Celkovo v Niké lige nastrieľal počas ôsmich sezón 52 gólov a v belasom drese získal päť majstrovských titulov.