Do neba a do pekla. Generácia Žilina je odhodlaná ísť za snom všade

Do neba a do pekla. Generácia Žilina je odhodlaná ísť za snom všade

Voyo uvedie počas zimnej ligovej prestávky štyri epizódy športovej dokumentárnej série o MŠK Žilina.

Klub MŠK Žilina má za sebou mimoriadne vydarenú futbalovú jeseň. V tabuľke Niké ligy je na druhom mieste hneď za Slovanom a v porovnaní s minulou sezónou sa „šošoni“ zlepšili v počte strelených aj inkasovaných gólov. Futbal však zďaleka nie je iba o vyhratých zápasoch. Za každým jedným hráčom z futbalového klubu MŠK Žilina sú tisícky hodín drsných tréningov, desiatky zodratých kopačiek, trpké prehry, nešťastné zranenia, ale aj pevné tímové priateľstvá, silné motivácie a kopec humoru. Aj ten prináša nový, čisto slovenský Voyo Originál s názvom Do neba a do pekla: Generácia Žilina

Prvý diel strhujúcej dokumentárnej série s futbalovým klubom MŠK Žilina, sedemnásobným šampiónom Slovenska, si mohli predplatitelia streamovacej platformy Voyo pozrieť 12. januára. Druhý diel si budú môcť užiť už 19. januára. 

Počas zimnej pauzy Niké ligy uvedie Voyo spolu štyri premiérové epizódy, ktoré bude postupne zverejňovať v týždenných intervaloch vždy v piatok. Na ďalšie štyri diely sa môžu diváci tešiť v letných mesiacoch. „Naším cieľom je prinášať predplatiteľom Voyo čo najširšiu ponuku kvalitného prémiového obsahu. Nesmierne ma teší, že sa nám to darí aj vďaka Voyo Originálom, druhý čisto slovenský titul pod touto značkou Do neba a do pekla: Generácia Žilina o zákulisí sedemnásobného majstra Slovenska bude určite obrovským zážitkom nielen pre športových fanúšikov,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova. 

Prvé epizódy divákom priblížia fungovanie a jedinečnú filozofiu futbalového klubu, vďaka ktorej má MŠK Žilina v súčasnosti jeden z najmladších kádrov sveta. Fanúšikovia nahliadnu do zákulisia mládežníckeho futbalu, na tréningy, kde hráči „makajú“ doslova za hranicou fyzických možností, ale aj do ich rodín, ktoré musia znášať ťažké odlúčenie a prinášať nemalé obete pre svojich synov. Tvorcovia ponúknu pohľad do „futbalového paneláku“, v ktorom si nažívajú viacerí hráči MŠK Žilina a priblížia, aké sú vzťahy v tíme. Vznikajú medzi futbalistami skutočné priateľstvá? Aké sú životné príbehy súčasných hviezd MŠK Žilina Ľubomíra Belka, Adama Kopasa, Dávida Ďuriša či Timoteja Jambora? Za bránami štadióna pod Dubňom vyrástlo najviac súčasných slovenských reprezentantov – akou cestou si prešli svetoznámi odchovanci MŠK Žilina Dávid Hancko, Martin Dúbravka, Róbert Boženík či Peter Pekarík? 

„Vo futbale je milión emócií. Diváci však nevidia dovnútra, do toho, čo hráči prežívajú, s čím musia bojovať mimo trávnika, koľko je to odopierania, osobného boja. Aká je vlastne cena za túžbu zažiariť? Ako sa tvorí futbalová superstar – od mladého talentu až po miliónového hráča? Naším cieľom bolo dostať sa čo najhlbšie, do hláv chalanov, ale aj do fungovania futbalového biznisu. O snoch o odchode do väčších klubov, pozadí skautingu, o odopieraní, rivalite. To všetko chceme odhaliť tak autenticky, akoby bol divák priamo súčasťou deja,“ zhodujú sa tvorcovia Andrea Václavínek (producentka a scenáristka) a Marek Prochác (režisér a producent). 

A priamo z kabíny znie, že so zámerom tvorcov sa stotožnili aj hráči. „Ako sme sľubovali, bolo to autentické, na nič sme sa pred kamerami nehrali. Som rád, že vďaka tejto dokumentárnej sérii môžeme ukázať celému Slovensku, ako tento klub funguje – od malička až po vrcholový futbal,“ prezradil brankár Ľubomír Belko.