Hosťovanie na trase Dunajská Streda – Michalovce

Hosťovanie na trase Dunajská Streda – Michalovce

Zemplín získal posilu do útoku.

K mužstvu Michaloviec sa počas zimnej prestávky pripojil Ioannis Niarchos. Tento 21-ročný grécky útočník prichádza do tímu na hosťovanie do konca sezóny z DAC 1904.

Rodák z Atén pôsobí na Slovensku od roku 2020 a Michalovce budú v najvyššej slovenskej súťaži už jeho štvrtým pôsobiskom. V minulosti si obliekal dresy Senice, Zlatých Moraviec a Dunajskej Stredy. Dokopy v Niké lige odohral 71 stretnutí, strelil v nich deväť gólov a pridal sedem asistencií. Minulý rok na jeho konto pribudlo aj šesť štartov za grécku reprezentáciu do 21 rokov.   

„Do Michaloviec prichádzam s cieľom pomôcť klubu k záchrane v najvyššej súťaži. Chcem si pôsobenie na východnom Slovensku užiť a streliť čo najviac gólov. Moje prvé pocity z nového prostredia sú veľmi dobré, chlapci v kabíne sú super. Verím, že moja polročná anabáza na Zemplíne bude úspešná,“ povedal pre stránku Zemplína, za ktorý stihol odohrať už aj prípravný duel proti Kisvárde.   

Ioannis Niarchos je druhým zahraničným futbalistom, ktorý v januári pribudol do kádra trénera Petra Struhára. Prvým je Enzo Arevalo, predtým hráč banskobystrickej Dukly, ktorý sa s Michalovcami dohodol na spolupráci do konca aktuálneho súťažného ročníka.