Vydarená jeseň zariadila Patrikovi Blahútovi nové pôsobisko

Vydarená jeseň zariadila Patrikovi Blahútovi nové pôsobisko

Dvadsaťšesťročný záložník odchádza do klubu 1. FC Slovácko na polročné hosťovanie s následnou opciou.

Patrik Blahút bol so šiestimi gólmi najlepším jesenným strelcom Podbrezovej. Rovnaký počet mal na konte aj Mark Assinor. Ďalšie však v drese „železiarov“ na jar nepridá, pretože odchádza do českého klubu 1. FC Slovácko. K mužstvu sa pripojil na sústredení v Turecku.

„Patrik je agilný hráč, ktorý vyniká svojou rýchlosťou. Môže hrať ako na kraji zálohy, tak aj na pozícii obrancu. V tejto sezóne navyše ukazuje, že je produktívny i v zakončení. Veríme, že pre náš tím môže byť viac než len zdravou konkurenciou,“ povedal pre klubový web športový riaditeľ Slovácka Veliče Šumulikoski.   

Rodák z Voznice odohral v Niké lige doposiaľ päť sezón, tri v drese Pohronia a od jari 2022 pôsobil v Podbrezovej. Dovedna v našej lige zasiahol do 115 zápasov s bilanciou jedenásť gólov a šesť asistencií.   

Do ďalšieho pokračovania kariéry mu na webe „železiarov“ zaželal všetko dobré aj podbrezovský tréner Roman Skuhravý: „Patrikovi to prajem. Veľmi nám pomohol a trúfam si povedať, že my sme pomohli jemu. Má za sebou takú výbornú polsezónu, že odolať záujmu z českej ligy, v jeho fáze kariéry, to by sme mu nemohli urobiť. Prajem mu, aby sa tam presadil, pretože nachystaný je.“