Dvojica mladíkov z DAC mieri na hosťovanie

Dvojica mladíkov z DAC mieri na hosťovanie

Obaja strávia jarnú časť sezóny v maďarských kluboch.

Talentovaný slovenský futbalový obranca Norbert Urblík sa z FC DAC 1904 Dunajská Streda vracia do Győru. Odchovanec maďarského druholigového klubu prišiel do tímu Niké ligy v lete minulého roka, no pribrzdilo ho vážne zranenie kolena. Teraz sa presunie naspäť do Győru na hosťovanie do konca sezóny.        

„Žiaľ, uplynulý polrok nedopadol podľa mojich predstáv, utrpel som počas neho až tri zranenia. Očakával som niečo iné, ale teraz som už v poriadku a záujem Győru o môj návrat ma potešil. Mojou prioritou pre najbližšiu jar bude návrat do formy. Spravím všetko pre to, aby som sa prebojoval do základnej zostavy ETO a v lete so mnou mohli počítať aj v DAC,“ uviedol pre klubový web žlto-modrých 19-ročný Urblík, ktorý sa s Győrom pokúsi vybojovať postup do najvyššej maďarskej súťaže. Tímu patrí po jeseni druhá priečka v tabuľke.   

Na hosťovanie mieri aj Máté Szolgai. Člen slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov odchádza na polroka do maďarskej najvyššej súťaže. Na jar si bude obliekať dres klubu Mezőkövesd Zsóry, desiateho tímu tabuľky NBI.         

Dvadsaťročný Szolgai počas uplynulej jesene zasiahol v drese Šamorína do 15 druholigových stretnutí. „Máté potrebuje pre svoj rozvoj pravidelne hrať prvú ligu. Počas minulého ročníka trénoval s naším A-tímom a hral za Šamorín. Z rozhovorov s trénerom Muňozom bolo jasné, že v tejto sezóne bude ťažké zaručiť hráčovi potrebnú minutáž. Preto Máté odišiel na skúšku do Mezőkövesdu, kde presvedčil trénerov a klub okamžite prejavil záujem o hosťovanie bez opcie,“ uviedol pre klubový web výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.