Akrobat a štyria bombardéri

Akrobat a štyria bombardéri

Kto vyhrá poslednú anketu Gól mesiaca v tomto roku?

Posledné kolá Fortuna ligy v tomto roku priali strelcom z diaľky. Do finále ankety Gól mesiaca za obdobie novembra a decembra postúpili štyria futbalisti, ktorí nechali prehovoriť ekrazit vo svojich kopačkách a postavili brankárov do pozície komparzistov. Čerešničkou na tejto beztak chutnej torte sú gólové nožničky, takže je z čoho vyberať...

Na svoj prvý ligový gól nezabudne žiadny futbalista, no ten, ktorý dal Timotej Záhumenský, si ešte dlho budeme pamätať aj my ostatní. Mladý obranca ViOnu v závere prvého polčasu derby s Nitrou napriahol k životnej strele a z veľkej diaľky nemohol trafiť lepšie. Pre Zlaté Moravce tento gól navyše znamenal aspoň remízu.

   

Kristi Qose je bojovník na pohľadanie, ale po letnom prestupe z Michaloviec do Ružomberka sa mu začalo dariť aj strelecky. V súboji s Podbrezovou dal albánsky defenzívny futbalista svoj druhý gól v sezóne a tento v našej ankete nemôže chýbať. Úspešné „nožničky“ sú málo vídanou ozdobou každej ligovej súťaže, našu nevynímajúc.

  

Parádne priame kopy Rolanda Černáka už nie sú žiadnou novinkou. V septembrovej ankete obsadil slovenský reprezentant do 21 rokov vďaka exportnej strele do siete Ružomberka druhé miesto a teraz má druhú šancu na triumf. V posledných minútach stretnutia so Zlatými Moravcami zachránil ako striedajúci žolík Prešovu aspoň bod, keď s minimálnym rozbehom napálil loptu do ľavého horného kúta brány skúseného Pavla Kováča.

  

O viac ako polovicu jesenných gólov Senice sa postarali obrancovia či defenzívni hráči. Azda najkrajší, ale aj mimoriadne cenný, dal Michal Ranko v priamom súboji o záchranu s Prešovom. Štvrť hodinu pred koncom zápasu najprv rozvinul akciu domácich peknou krížnou prihrávkou a vzápätí odrazenú loptu z dobrých 25 metrov bez prípravy upratal do siete. Rozhodol tak o najtesnejšom triumfe Záhorákov.

   

Trenčania sa s rokom 2017 rozlúčili exhibičnou kanonádou proti obhajcovi titulu. Naštartoval ju už po necelých deviatich minútach Achraf El Mahdioui. Holandský stredopoliar podobne ako ďalší ašpiranti na víťazstvo v aktuálnej ankete Gól mesiaca bez váhania skúsil šťastie z úctyhodnej vzdialenosti a bývalý brankár AS Miloš Volešák sa za jeho ideálne zakrútenou strelou k žrdi načahoval márne.

  

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti Fortuna. O tom, kto ich získa, rozhodne víťaz ankety, ktorý bude ocenený za najkrajší gól mesiaca pred vlastnými fanúšikmi počas domáceho zápasu.

Anketa Gól mesiaca sa končí v utorok 19. decembra o 23.59 h.

Neváhajte a hlasujte na http://gol.fortunaliga.sk!