Egho: El Maestro je výnimočný

Egho: El Maestro je výnimočný

Rakúsky útočník Marvin Egho patril k jesenným lídrom Spartaka Trnava, sám však viac vyzdvihuje prínos trénera Nestora El Maestra.

Trnava sa vyhrieva na prvom mieste fortunaligovej tabuľky, to pred sezónou čakal zrejme málokto. Prezradíte, čomu za to Spartak najviac vďačí?
V prvom rade musím povedať, že Trnava mala vždy kvalitný tím, veď reprezentovala Slovensko aj v európskych pohároch. Keď sa pozriem na našu jeseň, v mysli sa mi ako prvý vynorí letný príhovor trénera El Maestra. Povedal, že v nás vidí niečo špeciálne a že môžeme zažiť skvelú sezónu, ale musíme v to všetci stopercentne veriť. Nám sa to podarilo. Hráme ako tím, hoci na Slovensku sú možno aj mužstvá s väčšími futbalovými menami v kádri. My však v prvom rade bojujeme o víťazstvá, a nie každý za seba. Aj ja sa snažím spoluhráčom čo najviac pomáhať, či už v medzihre alebo v napádaní a nestojím len nečinne na hrote čakajúc na loptu.

Vyzdvihli ste trénera El Maestra. V čom tkvie jeho výnimočnosť?
Už vo viacerých rozhovoroch som povedal, že je jednoznačne najlepší kouč, aký ma kedy trénoval. Je fantastický počas zápasov, rovnako aj v kabíne. Skvele pracuje s hráčmi základnej zostavy, ale vie motivovať aj náhradníkov a členov širšieho kádra. Všetci veľmi radi hráme pod jeho vedením.

Vy ste sa ukázali ako jeden z najlepších hráčov jesennej časti Fortuna ligy...
Ďakujem, počúva sa to naozaj dobre, či už od fanúšikov alebo aj v podaní médií. Som šťastný, keď sa ľuďom páči môj štýl hry. Je to však v prvom rade o mužstve, celý Spartak hrá totiž výborne a na to som najviac hrdý. Čo sa mňa osobne týka, rád spomínam na zápasy s Nitrou. V tom prvom ma takmer ani nebránili, asi ma poriadne nepoznali. V odvetnom dueli sa už odo mňa neodlepili, to mi veľmi imponovalo.

Budete teda na uplynulý polrok spomínať rád?
Samozrejme, hoci aj tu platí, že to mohlo byť ešte lepšie. V každom zápase som mohol podať ešte kvalitnejší výkon.

Ako vnímate fanúšikov Spartaka, ktorí patria k najlepším na Slovensku, no váš nový štadión nebýva zaplnený ani do polovice?
To je ťažká téma. Viem, že naši fanúšikovia sú skvelí a takisto, že v slovenských podmienkach nie je bežné zaplniť taký veľký štadión. Fanúšikovia mali určité problémy s klubom, vyzerá to byť obojstranne náročná situácia. Vonku nás však podporujú fantasticky a ja sa neviem dočkať momentu, keď sa vrátia na tribúny aj v domácich zápasoch. Verím, že sa tak stane už na jar. My na ihrisku robíme všetko preto, aby naši fanúšikovia boli spokojní.

Slovo titul je v Trnave akoby zakázané vyslovovať. Myslíte naň?
Nik z nás nekalkuluje, nik nerieši, koľko zápasov ešte potrebujeme vyhrať, pretože sme len v polovici sezóny. Niekde v podvedomí však na titul myslíme, a to je správne, pretože práve tieto myšlienky sú našou motiváciou v každodennom tréningu. Výhodou je, že súperi s nami akoby nerátali. Nik neočakával, že Trnava by mohla získať titul. Uvidíme, či to napokon vyjde, my však určite budeme bojovať.

Najlepší legionári sa na Slovensku dlho neohrejú. Viete si predstaviť zotrvať v Trnave viac rokov?
Futbalová kariéra je taká dynamická, že neviem ani to, čo bude o tri mesiace. Teraz som v Trnave šťastný a nič mi tu nechýba, takže sa nikam nechystám. Uvidíme, kam ma vietor raz zaveje.

Kde a ako strávite vianočné sviatky?
Teraz som vo svojej rodnej Viedni, kde trávim čas s rodinou a priateľmi. Trnavu som si veľmi obľúbil, ale doma je doma. Potrebujem na chvíľku od všetkého vypnúť. Na Silvestra sa chystám do Londýna. Ak tam budú nejakí fanúšikovia Spartaka, možno sa stretneme pri vítaní Nového roka!