Sekulič: Skutky namiesto silných rečí

Sekulič: Skutky namiesto silných rečí

Slovanisti nie sú spokojní s jesenným tretím miestom, Ružomberčania s koncom série bez prehry.

Gól Filipa Oršulu rozhodol o tom, že Bratislavčania po víťazstve 1:0 v Ružomberku skončili po jesennej časti Fortuna ligy na treťom mieste. „Každý zápas v Ružomberku je tvrdý boj, nám sa tu vždy hrá veľmi ťažko. Je náročné vyhrávať takéto zápasy, tým viac si tri body vážime. Napriek mrazivému počasiu bolo výborne pripravené ihrisko, na ktorom si aj súper vypracoval dobré šance, no my sme si, našťastie, udržali čisté konto,” povedal po záverečnom hvizde kapitán belasých Boris Sekulič.

Hoci slovanisti avizovali útok na titul, po devätnástich kolách strácajú na prvú Trnavu deväť bodov. „Nebol to ideálny polrok, nehrali sme podľa očakávaní. Ešteže sme ho aspoň ukončili víťazstvom. Teraz na nás čaká zimná prestávka, počas ktorej musíme tvrdo drieť, aby sme na jar nemali už iba silné reči, ale aj skutky na ihrisku,” dodal Boris Sekulič.

Ružomberčanov mrzelo, že zimujú na piatom mieste, keď vedeli, že mohli aj na druhom. „To je pravda a veľká škoda, no zasa ani piata priečka nie je zlá. Stále bojujeme v hornej šestke a o pohárovú Európu, ktorá je znova naším cieľom. Potiahli sme vynikajúcu sériu desiatich zápasov bez prehry, jeseň preto hodnotím pozitívne, hoci sa už teším na oddych a vypnutie hlavy od futbalu,” priznal ružomberský brankár Matúš Macík.