Matúš Rusnák prestupuje do českého klubu

Matúš Rusnák prestupuje do českého klubu

Dvadsaťštyriročný krídelník sa do zimnej prípravy zapojí už s novými spoluhráčmi.

Matúš Rusnák mieri do Baníka Ostrava. Ako informuje jeho doterajší klub MŠK Žilina, aktuálne sa doťahujú administratívne záležitosti vedúce k definitívnemu spečateniu prestupu do jedného z najznámejších českých klubov. V Ostrave by sa mal zapojiť už i do zimnej prípravy.

Rodák z Levíc sa poďakoval ľudom z MŠK Žilina za počiatočnú šancu, ktorá napokon viedla k jeho štyriapolročnému pôsobeniu v žlto-zelených farbách. Doplnil, že na Žilinu mu zostávajú výborné spomienky a naďalej bude sledovať výkony svojich, dnes už bývalých, spoluhráčov. Pre klubový web Baníku povedal: "Ísť do Baníku pre mňa bolo od začiatku veľmi lákavé a zaujímavé. Nemusel som o tom veľmi premýšľať. Klub vnímam najmä cez Milana Baroša, ktorého som ako chlapec hltal v Liverpoole a je pre mňa taká neodmysliteľná postava spojená s Baníkom, a potom, samozrejme, cez skvelých fanúšikov, ktorí doma i vonku chodia v obrovských počtoch. Verím, že sa všetko dotiahne a budem si pred nimi môcť zahrať."

Matúš Rusnák odohral za MŠK 131 súťažných stretnutí, v ktorých desaťkrát skóroval a pridal aj 14 asistencií. V Ostrave bude jeho trénerom Pavel Hapal, ktorý v minulosti pôsobil práve pod Dubňom.