Trenčania velebia Ubbinka

Trenčania velebia Ubbinka

Trenčín v poslednom jesennom kole zmietol Žilinu piatimi gólmi. Na kanonáde sa dvoma zásahmi podieľal Desley Ubbink.

Dvadsaťštyriročný Holanďan je jesenným kráľom produktivity. Strelil päť gólov a ďalších dvanásť pripravil pre spoluhráčov. „Je pekné zakončiť jeseň s vedomím, že som bol pre mužstvo dôležitý. V úvode sezóny som sa niekoľko duelov nedostal do zostavy. Bola to pre mňa motivácia pracovať na sebe ešte svedomitejšie. Teraz môžem povedať, že som sa vrátil silnejší,“ vyhlásil Desley Ubbink.

Na vysokom víťazstve 5:2 nad Žilinou mal najvýraznejší podiel. Podpísal sa až pod štyri góly. „Bol to z našej strany skvelý zápas. Sme radi, že sme jeseň zavŕšili takýmto spôsobom,“ zdôraznil. „Teší ma tiež, že som dokázal dvakrát skórovať. Pri prvom góle som si nabehol na prvú žrď na prihrávku Azanga. Pred mojím druhým zásahom urobil dobrú prácu Beridze. Bolo to dvadsať minút pred koncom a cítil som sa už unavený, no povedal som si, že sa ešte ‚hecnem‘ a našprintoval som pred bránu súpera. Nikto pri mne nebol, loptu som napálil pod brvno.“

Prínos svojho špílmachra ocenil aj tréner AS Roman Marčok. „Od môjho príchodu na lavičku Trenčína urobil veľký progres. Je veľmi kreatívny, smerom dopredu je pre nás veľmi dôležitý. V defenzíve však má rezervy. Nie vždy sa mu chce vracať do obrany, na tom musí ešte pracovať,“ povedal na adresu Ubbinka jeden z dvojice trenčianskych trénerov.

Jeho kolega Vladimír Cifranič pre zdravotné problémy sledoval duel so Žilinou len v televízii. „Nebola to pre nás jednoduchá situácia, ale s chalanmi sme si pred zápasom povedali, že zápas vyhráme pre neho. Mužstvo sa k tomu postavilo fantasticky. To, čo predviedlo na trávniku, bola tá najlepšia reakcia,“ dodal Roman Marčok.