Ševela: Nebude to o mne

Ševela: Nebude to o mne

Tréner Slovana Martin Ševela bude v sobotu stáť proti mužstvu, ktoré viedol štyri roky. Slovan hostí v 18. kole Fortuna ligy Trenčín.

V polovici septembra skončil vo funkcii trénera AS práve po stretnutí so Slovanom. O motiváciu bude mať jednoznačne postarané. „Samozrejme, každý sa chce proti bývalému klubu vytiahnuť. Ja nie som výnimka, no tento duel nebude o mne. V Trenčíne som strávil celkovo deväť rokov ako hráč aj tréner. S mužstvom sme dosiahli skvelé úspechy. Teraz som však na druhej strane barikády. Urobím všetko pre to, aby sme zápas vyhrali,“ prízvukoval Martin Ševela.

V príprave na súpera má veľkú výhodu. Trenčiansky tím dokonale pozná. „Možno sa niečo budú snažiť zmeniť, ale sú tam určité automatizmy, ktoré sú mužstvu vlastné a ktoré sa nemenia. Viem, akým spôsobom zahrávajú štandardné situácie, poznám ich nábehy do pokutového územia. Toto všetko ukážem svojim hráčom, aby sme boli dobre pripravení.“

Slovanisti veria v strelecké prebudenie ich najlepšieho strelca Jakuba Mareša. Český útočník dostal nový impulz, vo štvrtok sa potešil z narodenia synčeka. „Belasá rodina sa rozrástla o ďalšieho člena. Malému i Kubovej manželke prajem, nech sú hlavne zdraví. Verím, že aj toto bude pre Kuba nová motivácia. V posledných týždňoch bola na ňom vidieť nervozita, pretože dieťaťu sa na svet akosi nechcelo. Teraz to z neho všetko opadne a snáď začne opäť strieľať góly. Dostal jeden deň voľno, aby mohol byť s rodinou. Očakávame, že príde povzbudený a nabitý novou energiou. Potrebujeme, aby bol opäť produktívny,“ povedal tréner bratislavského tímu.