Vydarený Guľov taktický ťah

Vydarený Guľov taktický ťah

Žilina uštedrila Trnave v Zápase mesiaca november najvyššiu prehru v sezóne.

Tréner úradujúceho majstra Adrián Guľa zaskočil súpera zmenou rozostavenia. Žilinčania nastúpili s tromi stopérmi a krajnými obrancami vysunutými do krídelných priestorov v päťčlennej stredovej formácii. „Táto myšlienka sa zrodila vo mne ráno v deň zápasu. Chcel som, aby sme boli v strede kompaktní a zareagovali tak na nepríjemnú hru súpera. Chalani to do bodky zvládli. Je pre nás dôležité, že dokázali zareagovať aj na zmenu systému a naďalej hrali našu hru,“ povedal 42-ročný kouč po víťazstve 3:0.

Defenzívna kompaktnosť priniesla Žiline piate čisté konto v tejto fortunaligovej sezóne. Pred trnavskou bránou hrýzli predovšetkým špecialisti na Spartak – Michal Škvarka skóroval v každom z predchádzajúcich štyroch vzájomných duelov, bilancia Lukáša Jánošíka bola pred sobotou tri góly v štyroch zápasoch. „Ťažko povedal, či je Trnava naším obľúbeným súperom. Zdolali sme ju piatykrát po sebe, takže asi bude,“ usmieval sa Jánošík, ktorý v 12. minúte duelu otvoril skóre.

Pre Michala Škvarku prišiel zápas proti Trnave v pravý čas, vo Fortuna lige čakal na gól osem stretnutí. „Spadol mi poriadny kameň zo srdca,“ priznal žilinský kapitán. „Emócia po góle bola veľká. Verím, že ma to nakopne a opäť budem mužstvu pomáhať aj produktivitou. Zápas sme odmakali, jazdili sme, hádzali sme sa do striel, všetci sme bránili, všetci sme útočili. Takto to má vyzerať. Po dvoch dueloch, ktoré sme nezvládli, chutí toto víťazstvo nad lídrom krásne. Dodá nám sebavedomie do ďalšieho priebehu sezóny.“