Futbalové krásky v kopačkách - takto vyzerá netradičné semifinále Miss Fortuna ligy

Futbalové krásky v kopačkách - takto vyzerá netradičné semifinále Miss Fortuna ligy

V kluboch Fortuna ligy sa naplno rozbehla semifinálová fáza súťaže Miss Fortuna ligy.

Takéto semifinálové súboje sa v podobných súťažiach krásy len tak nevidia. Dievčatá bojujúce o titul Miss Fortuna ligy sa počas semifinálových kôl poriadne zapotia. O tom, ktorá nakoniec postúpi do finále a bude reprezentovať svoj klub, sa totiž nerozhoduje za zatvorenými dverami pred porotou, ako pri iných súťažiach krásy, ale priamo na tréningoch, v plnom nasadení spolu s mužstvom.

Každý klub Fortuna ligy bude vo finále reprezentovať jedna zástupkyňa. O tom, ktorá to bude, rozhodujú štyri hlasy: hlas organizátora, hlas fanúšikov, hlas realizačného tímu, resp. klubu a hlas futbalistov. Práve im sa kandidátky na kráľovnú krásy predstavujú v rámci semifinále. Dievčatá sa tak na chvíľu stávajú súčasťou futbalového tímu. Zapájajú sa do tréningu, plnia futbalové úlohy, predstavujú sa kabíne a absolvujú aj tlačovú konferenciu či rozhovory v mix zóne. „Bol to nádherný zážitok. Futbalisti sú veľmi sympatickí, som rada, že som mala takúto super skúsenosť. Moje pocity po semifinále sú vynikajúce,“ hovorí Klaudia, ktorá absolvovala semifinále vo svojom klube Spartak Trnava.

Prvou semifinálovou zastávkou bola Žilina, kde o postup do finále zabojovali tri kandidátky – Romana, Mária a druhá Romana. „Bolo to veľmi zábavné. Futbalisti sú vtipní, milí, skrátka super. Musím sa len a len usmievať,“ hovorí po semifinálovom súboji Mária Čierna, ktorá je jednou z troch kandidátok na finalistku Miss Fortuna ligy za svoj klub.

 

Takto vyzeralo semifinále Miss Fortuna ligy v MŠK Žilina

Semifinále Miss Fortuna ligy v Spartaku Trnava

Semifinále Miss Fortuna ligy v MFK Ružomberok

  

Semifinále Miss Fortuna ligy v FK Železiarne Podbrezová


O súťaži Miss Fortuna ligy

Miss Fortuna ligy je športovo-lifestylový projekt, ktorý predstavila Únia ligových klubov začiatkom augusta tohto roka. Cieľom je nájsť to najsympatickejšie dievča našej ligy. Do súťaže sa celkovo prihlásilo 114 dievčat. Do polovice októbra dávali na stránke www.missfortunaligy.sk svojim favoritkám hlasy fanúšikovia (dievčatá dostali celkovo vyše 50 000 hlasov) a tri z každého klubu tak posunuli do semifinále. Odtiaľ do finále pôjde už len jedna. Vo finálovej zostave tak bude 12 najsympatickejších dievčat, pričom každý klub Fortuna ligy bude mať svoju zástupkyňu. Finálová 12-ka bude známa začiatkom kalendárneho roka 2018, finále Miss Fortuna ligy sa uskutoční na prelome apríla a mája budúceho roka.