Čmelíkov návrat domov v drese súpera

Čmelíkov návrat domov v drese súpera

Po dvoch rokoch sa Lukáš Čmelík predstavil v zápase Fortuna ligy na mieste, kde futbalovo vyrastal. Nie však v drese Žiliny, ale súpera z Dunajskej Stredy.

Žilinský odchovanec odohral 63 minút a bolo vidieť, že proti materskému klubu je extrémne motivovaný. V prvom polčase patril medzi najaktívnejších hráčov na trávniku. „Na zápas som sa tešil, no snažil som sa príliš neriešiť, že sa vraciam do rodného mesta. Nechcel som na seba vyvinúť zbytočný tlak. Keď som schádzal z ihriska, počul som potlesk, ale aj piskot. To ma trochu zamrzelo,“ priznal Lukáš Čmelík.

Počas reprezentačnej prestávky si plnil povinnosti v slovenskej reprezentácii do 21 rokov, kde bol spoločne s piatimi Žilinčanmi. „S chalanmi sme sa po zápase v Španielsku smiali, že naše kamarátstvo sa skončilo a že sme opäť nepriatelia, ktorí si na trávniku nič nedarujú,“ prezradil 21-ročný krídelník Dunajskej Stredy.

Mužstvo zo Žitného ostrova si po bezgólovej remíze odviezlo zo Žiliny cenný bod. „Sme spokojní. Žilina je doma veľmi silná a nám navyše chýbali dvaja kľúčoví hráči ofenzívy – Erik Pačinda a Zsolt Kalmár. Bol to ťažký zápas, snažili sme sa súpera nepúšťať do šancí. Myslím si, že sa nám to aj celkom darilo. Remíza je podľa mňa spravodlivá. Dôležité je aj to, že sa nám podarilo udržať Žilinu za sebou v tabuľke. Naším cieľom je udržať sa v hornej šestke, preto musíme bodovať aj na pôde silných súperov," povedal Lukáš Čmelík.