Najlepší strelec esom z lavičky

Najlepší strelec esom z lavičky

Hráčom Prešova aj Zlatých Moraviec sa remíza 1:1 málila.

V Poprade až do konca zápasu nebolo jasné, kto sa bude radovať z troch bodov. Remíza bola napokon zrejme spravodlivá. Bližšie k úspechu mali hostia zo Zlatých Moraviec, ktorí viedli gólom Karlíka z priameho kopu, lenže ich oslabilo vylúčenie Bariša devätnásť minút pred koncom a odvtedy už držali opraty duelu Prešovčania. Vyrovnať sa im podarilo až dve minúty pred koncom – rovnako z priameho kopu vďaka Černákovi. Na víťazný gól už hráčom Tatrana čas nezostal.

„Dali sme do hry viac srdca a zaslúžili sme si zvíťaziť, boli sme aktívnejší a mali sme niekoľko dobrých šancí,“ povedal po zápase so 7 gólmi najlepší strelec Tatrana Roland Černák, ktorý je však v šarišskom mužstve momentálne iba striedajúci hráč. „Neprospeli mu dlhé presuny s reprezentáciou do 21 rokov, on potrebuje mať svoj pokoj a teraz má za sebou hektické obdobie. Preto začal zápas na lavičke náhradníkov,“ povedal na margo svojho kanoniera tréner Prešova Sergij Kovalec, ktorý na hrote útoku uprednostňuje vysokého Poliaka Wiezika.

Zisk jedného bodu sa málil aj Zlatomoravčanom, ktorí sa ešte snažia naháňať za umiestnením v prvej šestke tabuľky Fortuna ligy. „Veru, mohli sme vyhrať, čo je u súpera dvakrát také cenné, vôbec sme k tomu nemali ďaleko. Sami sme si zápas pokazili, hrali sme futbal vo chvíli, keď sme mali loptu iba odkopnúť a z toho pramenil aj náš inkasovaný gól. Mrzí nás, že sme neuspeli,“ pokrčil plecami strelec gólu ViOnu Karol Karlík.