Najväčšie derby ozdobou víkendu

Najväčšie derby ozdobou víkendu

Pozvánka na zápasy 16. kola Fortuna ligy.

Michalovce – Trenčín (sobota, 14.00)
Po prehre s Prešovom sa Michalovčania zrejme už rozlúčili so snom o prvej šestke tabuľky, na ktorú strácajú až desať bodov. Hlavy si počas reprezentačnej pauzy vyvetrali paintballom, kde si schuti zastrieľali a najmä skúsení hráči mierili vždy presne. Niečo podobné by radi preniesli aj do zápasu proti Trenčínu, ktorý je v tabuľke šiesty, hoci z ostatných piatich duelov štyri vyhral. Hore sa dral z hĺbky dolnej polovice a je možné, že pôjde ešte vyššie. Trenčania sú s 39 gólmi najofenzívnejším mužstvom Fortuna ligy a v Michalovciach sa tak snáď môžeme tešiť na pekný futbal s gólovým ovocím na oboch stranách.

Nitra – Senica (sobota, 14.00)
Remíza so Slovanom a víťazstvo nad Žilinou sú v ostrom kontraste s posledným miestom v tabuľke, na ktorom sa stále nachádzajú futbalisti Senice. Pred reprezentačnou pauzou vypálili rybník dvom ašpirantom na titul, po nej sa pokúsia prekvapiť aj v Nitre. Tá je v tabuľke Fortuna ligy na piatom mieste, už veľmi nebezpečne malý je však jej náskok pred siedmym Ružomberkom – iba dvojbodový. Nitra strieda v ostatných dueloch výhry s remízami a proti Senici bude doma favoritom. Ak chce na jar hrať v skupine o titul, takéto zápasy by mala zvládať.

Prešov – Zlaté Moravce (sobota, 14.00)
Tatran uťal triumfom nad Michalovcami sériu prehier a nehodlá sa zastaviť, veď v ceste má opäť hrateľného súpera zo Zlatých Moraviec. Súboj desiateho s ôsmym, ktorých však delí deväť bodov, bude dôležitejší pre ViOn. Hostia strácajú iba štyri body na prvú šestku a môžeme tak od nich očakávať mohutný jesenný finiš. Je však podmienený sobotňajším triumfom v Poprade.

Ružomberok – Podbrezová (sobota, 14.00)
O reparát po osemgólovej nádielke od Trenčína sa mužstvo Podbrezovej pokúsi v Ružomberku, ktorý má aktuálne v rukách „Čierneho Petra“ za siedme miesto v tabuľke. Liptáci doma musia zvíťaziť, nič iné si nepripúšťajú. Formu majú zverenci trénera Norberta Hrnčára vynikajúcu, veď prehrali jediný z ostatných štrnástich duelov vrátane pohárových, no vyššie sa nevyšvihli pre remízové výsledky – napríklad v Nitre či doma so Zlatými Moravcami. Podbrezová je predposledná, a keďže Senica sa zozadu nebezpečne približuje, takisto by mala bodovať, aby sa nedostala ešte do vážnejších problémov.

Žilina – Dunajská Streda (sobota, 15.00)
Šláger soboty pod Dubňom, bitka o druhé miesto a pozíciu priameho vyzývateľa Trnavy v naháňačke za jej vedúcou pozíciou. V Žiline to bude skvelý zápas dvoch silných tímov, ktoré však v ostatnom čase postrácali viac bodov než by im bolo milé. Žilinčania šokujúco zakopli na trávniku poslednej Senice, DAC prehral s Trnavou aj Trenčínom a remizoval v Ružomberku. Víťazstvo nad Slovanom však mužstvo trénera Marca Rossiho nabudilo a o niečo podobné sa pokúsi aj u majstra. Horná polovica tabuľky je neskutočne nabitá, aj preto má duel jednoznačne prívlastok šesťbodový!

Slovan – Trnava (nedeľa, 14.00)
Najväčšie slovenské derby bude ozdobou víkendu na Pasienkoch, Slovan v nedeľu privíta Trnavu. Šťavu zápasu dodáva fakt, že Spartak je na čele tabuľky a Slovan patrí medzi skupinu jeho prenasledovateľov. Tí však majú už poriadny odstup, musia teda začať náskok Trnavčanov znižovať. Slovan nevyhral trikrát za sebou, no v domácej premiére trénera Martina Ševelu už uspieť musí. Ako sa skúsený belasý tím vyrovná so stupňujúcim sa tlakom?

   

Šláger kola: Slovan – Trnava
Víkend, počas ktorého hrajú prví štyria medzi sebou, bude jedným z najsledovanejších počas celej fortunaligovej jesene. My sme ako šláger vybrali 138. derby medzi štvrtým Slovanom a lídrom z Trnavy. Spartak prehral iba dva z pätnástich zápasov, v nedeľu však favoritom zápasu nebude. Derby totiž favorita nemá a uspieť môže ktokoľvek!

Otázka kola: Bude mať Rossi šťastnú ruku?
Erik Pačinda a Zsolt Kalmár vystrieľali Dunajskej Strede víťazstvo nad Slovanom, zároveň sa však vykartovali pre súboj v Žiline. Koho pošle tréner DAC Marco Rossi na ich miesta a ako sa mu títo hráči odvďačia za šancu?

Očakávanie kola: Potvrdí Senica vzostup?
Po štyroch bodoch získaných so Slovanom a Žilinou hrá Senica v Nitre. Prekvapí posledný tím tabuľky aj nováčika? Hostia nemajú čo stratiť, tlak bude najmä na Nitre, ktorá sa túži udržať v prvej šestke.