Káčer: Poriadna lekcia

Káčer: Poriadna lekcia

Mladým Slovákom vydarený polčas na dobrý výsledok proti Španielom nestačil.

Tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal sa na vysokú prehru svojho mužstva v Španielsku pozeral z tribúny. Z lavičky ho vykázal hlavný rozhodca po vyrovnávajúcom góle Španielov za protesty proti situácii, ktorá mu predchádzala. „Videl som dva fauly na našich hráčov, najskôr na Mira Káčera, potom aj na Jakuba Hromadu. Lomcovali mnou emócie, to sa v športe stáva. Každopádne, beriem to na seba, bola to moja chyba. Je paradoxné, že hráčov nabádam k disciplinovanosti na ihrisku a potom ja urobím toto,“ sypal si popol na hlavu Pavel Hapal.

Miroslav Káčer v inkriminovanom momente vnikol do šestnástky súpera a po strete s jedným zo španielskych hráčov spadol. „Myslím si, že ma tam Španieli nečakali. Ku kontaktu medzi nami došlo, rozhodca to zrejme nevidel, preto to posúdil inak. Žiaľ, z následného brejku sme dostali gól,“ povedal žilinský stredopoliar.

Na našich mladíkov sa to potom v druhom polčase valilo, favorit skupiny ich zmietol sériou troch gólov v rozmedzí ôsmich minút. Napokon vyhral ešte výraznejšie ako v Poprade – 5:1. „Cez prestávku sme si v kabíne povedali, že chceme pokračovať v tom, ako sme hrali v prvom polčase. Lenže sa stal pravý opak. Nepristupovali sme k hráčom a keď sme dali takémuto kvalitnému súperovi priestor, vytrestal nás. Dostali sme poriadnu lekciu,“ priznal Miroslav Káčer.