Hancko: Musíme byť odvážnejší

Hancko: Musíme byť odvážnejší

Pri absencii Denisa Vavra by mohol byť lídrom obrany reprezentácie Slovenska do 21 rokov v kvalifikačnom zápase proti Španielsku Dávid Hancko.

Sokolíci prehrali s favoritom skupiny v októbri v Poprade jednoznačne 1:4. V súboji v Cartagene by chceli súpera potrápiť viac. Pomôcť im k tomu má príprava v lepších podmienkach. Do Španielska odcestovali už v stredu, teda päť dní pred zápasom. „My hráči sme to určite uvítali. Budeme sa pripravovať v teplejšom počasí, na lepších plochách,“ povedal obranca Dávid Hancko.

Netradičný bude aj čas výkopu, stretnutie sa začne až o 21.50 h. „Pre mňa to bude novinka, zatiaľ som hral najneskôr od deviatej. Bude to aj trochu nepríjemné, pretože celý deň budeme čakať a mať ten zápas v hlave. Na druhej strane, možno budeme koncentrovanejší. Je teraz na každom z nás, aby sa čo najlepšie pripravil,“ prízvukoval 19-ročný futbalista.

V reprezentácii hrá na poste ľavého obrancu, no pri absencii vykartovaného Denisa Vavra by mohol naskočiť aj na pozícii stopéra, na ktorú je zvyknutý zo Žiliny. „Kam ma tréner postaví, tam budem hrať. Je mi jedno, či to bude naľavo alebo v strede. V prvom rade som rád, že mám zatiaľ v kvalifikácii plnú minutáž a že mi tréneri veria. Uvidíme, ako to postavia, ale Denis nám bude určite chýbať. Isté je, že vzadu musíme byť štyria lídri. Musíme držať spolu, byť kompaktní, aby sa aj chalanom v ofenzíve hralo lepšie.“

Španieli budú obrovským favoritom aj v domácom zápase, naši môžu v Cartagene iba prekvapiť. „Bude to ťažký zápas, z nášho mužstva však ide pozitívna nálada. Určite nejdeme do Španielska iba na výlet. Chceme zabojovať o čo najlepší výsledok. Proti nám budú stáť vynikajúci hráči, no my sa musíme pozerať na seba a nebyť takí ustráchaní, ako v prvom zápase. Musíme byť odvážnejší,“ pridal recept na úspech Dávid Hancko.