Macík nedoprial Trnave klubový rekord

Macík nedoprial Trnave klubový rekord

Trnave sa nepodarilo utvoriť nový klubový rekord v počte fortunaligových víťazstiev za sebou. Proti bol Ružomberok.

Liptáci v 15. kole uhrali na Štadióne Antona Malatinského remízu 1:1. Spartak stratil body prvýkrát od konca augusta. „Naša séria sa skončila, nič sa nedá robiť. Je to škoda. Súper sa dostal do vedenia, no my sme mohli skóre otočiť v priebehu piatich minút. Mali sme šance, chýbalo nám šťastie. Mali sme ho v niektorých predchádzajúcich zápasoch, teraz sa nám otočilo chrbtom,“ skonštatoval Trnavčan Ján Vlasko.

Vlasko skóroval druhýkrát od septembrového návratu do Trnavy. Ešte v prvom polčase vyrovnal na 1:1, ale zápas sa pre neho skončil predčasne. V 60. minúte musel nútene striedať. „Aj preto som sklamaný. Chcel som pomôcť chalanom, veril som, že aspoň ten jeden gól ešte dáme. Lenže dostal som ‚koňara‘, a hoci som veľmi chcel pokračovať, nedalo sa,“ objasnil líder Spartaka.

Ružomberčania boli s remízou spokojní. Potvrdil to brankár Matúš Macík: „Pred zápasom sme pomýšľali na víťazstvo, no po ňom musíme brať aj bod. Trnava si od šesťdesiatej minúty vytvorila tlak aj šance, vyvrcholením jej snahy bol závar v úplnom závere. Priznám sa, poriadne mi odľahlo, že sme neinkasovali a celá naša snaha nevyšla nazmar. Stálo pri nás aj šťastie, zvonila tam dvakrát žrď.“

Ružomberský brankár sa na nedostatok práce nemohol sťažovať. Zuby si na ňom vylámali viacerí Trnavčania na čele s útočníkom Marvinom Eghom. „Vedeli sme o trnavskej sérii a aj o ich útoku na klubový rekord. Chceli sme im to prekaziť,“ priznal Matúš Macík. „Vyhrať osem zápasov za sebou sa nepodarí tímu v každej sezóne. My však tiež máme peknú sériu siedmich duelov bez prehry. Som rád, že pokračuje. Neteší nás, že sme vypadli z hornej šestky, ale určite sa o ňu v zvyšných zápasoch pobijeme,“ vyhlásil 24-ročný gólman.