Ubbinkov najvydarenejší zápas

Ubbinkov najvydarenejší zápas

Trenčan Desley Ubbink je najlepším nahrávačom Fortuna ligy.

Holandský futbalista si sSvoje štatistiky výrazne obohatil v 15. kole, keď sa podieľal na demolácii Podbrezovej 8:1. Jeho podpis nieslo až päť trenčianskych gólov – dva dal a tri pripravil pre spoluhráčov. „Keď sme po päťzápasovej víťaznej šnúre prehrali s Trnavou, vedeli sme, že to musíme napraviť. Odniesla si to Podbrezová. Pre nás to bol skvelý zápas, v ktorom nám vyšlo prakticky všetko,“ vrátil sa Desley Ubbink k stretnutiu na Horehroní a na margo svojej bilancie doplnil: „Nikdy predtým som nemal zápas s takouto výraznou produktivitou. Moje maximum bol gól a dve asistencie v súboji s Prešovom. Samozrejme, teší ma to.“

Holandskému stredopoliarovi, podobne ako celému Trenčínu, nevyšiel úvod sezóny. Po siedmich kolách mu na konte svietila jediná asistencia. Ožil až pod novou trénerskou dvojicou Marčok, Cifranič. Z ôsmich zápasov sa mu nepodarilo zapísať sa do štatistík iba v dvoch – proti Zlatým Moravciam a Trnave. Momentálne je s desiatimi asistenciami najlepším nahrávačom Fortuna ligy. „Som rád, že som užitočný pre mužstvo a pomáham mu k dobrým výsledkom. Začiatok nebol taký, ako som si predstavoval, no tvrdo som na sebe pracoval a teraz sa cítim na ihrisku dobre. Makáme ako tím a myslím si, že výsledky sa už ukazujú,“ vyhlásil 24- ročný tvorca hry AS.

Trenčania sa po 15. kole Fortuna ligy vyšplhali v tabuľke prvýkrát od 2. kola do hornej šestky. Pred Ružomberok ich však zaradilo iba lepšie skóre. „Sme na šiestom mieste, no to nie je pozícia, na ktorej chceme byť. Každým kolom naberá naše mužstvo na sile. V tomto napredovaní chceme pokračovať a ísť v tabuľke vyššie a vyššie,“ dodal Desley Ubbink.