Zápas mesiaca v Dunajskej Strede

Zápas mesiaca v Dunajskej Strede

Pozvánka na zápasy 15. kola Fortuna ligy.

Podbrezová – Trenčín (piatok, 17.00)
S 13-bodovou stratou na prvú šestku sa železiari s najväčšou pravdepodobnosťou lúčia s cieľom skončiť v hornej polovici tabuľky. Azda poslednou šancou ako ho naďalej živiť, je zdolať doma Trenčín, teda konkurenta zo siedmej priečky. To by však Podbrezová musela začať strieľať góly, veď v 14 zápasoch skórovala iba jedenásťkrát a ťahá sériu troch prehier. Trenčín síce naposledy takisto prehral doma s Trnavou 1:2, nehral však zle a určite bude v piatok favoritom. Na šiesty Ružomberok stráca dva body a potrebuje preto bezpodmienečne vyhrať.

Prešov – Michalovce (piatok, 17.00)
Zvíťazia futbalisti Prešova konečne prvýkrát v tejto sezóne v Poprade? Motiváciu majú ako hrom, veď vo východoslovenskom derby privítajú Michalovce, teda súpera, ktorého dokázali v auguste zdolať na jeho štadióne. Tréner Sergij Kovalec si už po troch prehrách tiež nepripúšťa nič iné než prvé víťazstvo na lavičke Tatrana. Michalovčania však stále môžu snívať svoj sen o prvej šestke, hoci momentálne sa zdá byť vzdialená, práve ona by mohla byť hnacím motorom mužstva za trojbodovým ziskom. V ostatných dvoch zápasoch získali štyri body a zdá sa, že znova nachádzajú stratenú formu.

Dunajská Streda – Slovan (piatok, 18.00)
Udalosťou kola je otvorenie novej hlavnej tribúny v dunajskostredskej MOL Aréne. Funkcionári DAC si to ani nemohli naplánovať na lepší termín než fortunaligový Zápas mesiaca november s veľkým rivalom z neďalekej Bratislavy. Celková kapacita A-tribúny je 3062 sedadiel a na štadión sa po jej otvorení vojde približne desaťtisíc divákov. Tí vytvoria nepochybne neopakovateľnú atmosféru a poženú svoj tím za splnením trojbodového cieľa. Slovan však má takisto motiváciu navyše, veď mužstvo premiérovo povedie tréner Martin Ševela. Bude mať veľa práce, aby Slovan dostal z krízy, ktorá vyvrcholila domácou remízou 2:2 proti Senici.

Senica – Žilina (nedeľa, 17.00)
Po tretej remíze, tento raz prekvapujúcej proti Slovanu, by si už Seničania mohli premiérovo v sezóne zakričať aj víťazný pokrik. Nevedno však, či sa im to podarí už v nedeľu. Hostia totiž ďalšieho fortunaligového topfavorita, obhajcu titulu zo Žiliny. Mužstvo trénera Adriána Guľu sa vďaka sérii piatich víťazstiev dostalo už na druhé miesto, z ktorého stráca priepastných deväť bodov na lídra z Trnavy. Senica je posledná, stále naoko beznádejne, no jedno či dve víťazstvá by ju určite vrátili do hry o záchranu. Uchmatnú si Záhoráci prekvapujúce tri body proti veľkému favoritovi?

Trnava – Ružomberok (nedeľa, 17.00)
Neohrozený líder tabuľky zbiera víťazstvá, akoby to bola tá najjednoduchšia vec na svete. Trnavčania vyhrali všetky septembrové aj októbrové zápasy a určite dúfajú v niečo podobné i v novembri. Nový mesiac odštartujú doma proti nevyspytateľnému Ružomberku. Hostia dokážu zdolávať aj najsilnejšie tímy súťaže, no zároveň často nečakane zakopávajú. Futbalová kvalita je však na oboch stranách značná a tento zápas bude určite šlágrom nedele.

Zlaté Moravce – Nitra (nedeľa, 17.00)
Regionálne derby nemá favorita, hoci štvrtá Nitra je na tom v tabuľke lepšie než ôsmy ViOn. Oba tímy však delí iba šesť bodov a ak Zlaté Moravce zužitkujú výhodu domáceho prostredia, rivalovi sa nebezpečne priblížia. Nitra má stále vynikajúcu defenzívu, ktorú diriguje skvelý brankár Hroššo. Doteraz inkasovala iba osem gólov. Zlaté Moravce sú však doma silné, veď naposledy pred svojimi fanúšikmi zdolali aj Slovan.

 

Šláger kola: Dunajská Streda – Slovan
Aj bez otvorenia novej tribúny by bol zápas v MOL Aréne šlágrom kola, no očakávaná návšteva atakujúca päťciferné číslo mu ešte viac pridáva na atraktivite. Poradia si domáci s veľkým rivalom a preskočia ho v tabuľke v boji o druhé či tretie miesto?

Otázka kola: Kto bude druhý v tabuľke?
Bitka o druhé miesto je stále tuhšia, 27-bodová Žilina má z tejto pozície iba dvojbodový náskok na piatu Dunajskú Stredu. Každý chce byť trnavským vyzývateľom v boji o titul. Kto bude druhý po víkende? Žilina, Slovan, Nitra alebo DAC?

Očakávanie kola: Začne Trnava víťazne aj v novembri?
Po dvoch mesiacoch bez prehry čaká na trnavský Spartak mimoriadne náročný november. V tomto mesiaci hrá s Ružomberkom, Slovanom aj Žilinou. Ak by bol aj november víťazný, Trnava sa stane kandidátom číslo jeden na zisk titulu. Ako to zvládne tím Spartaka?