​Obrovské nasadenie, chýbali len góly

​Obrovské nasadenie, chýbali len góly

Duel dvoch najslávnejších a zároveň aj momentálne najlepších slovenských tímov sa skončil bez gólov.

Vedúci Slovan Bratislava v poslednom kole základnej časti remizoval s druhou Trnavou 0:0. V praxi to znamená, že belasí si udržali na čele súťaže osembodový náskok. Na Tehelnom poli sa nehral zlý futbal, oba tímy zaujali vysokým tempom a skvelým výkonom v defenzívnej fáze. Žiaľ, smerom dopredu chýbal moment prekvapenia. Hostia si nevypracovali žiadnu tutovku. Domáci dve, ktoré však nevyužili. V prvom polčase po skvelej Weissovej prihrávke trafil Šaponjič žrď, krátko pred koncom hlavičkoval Weiss ml. a na poslednú chvíľu zastavil loptu na bránkovej čiare Škrtel. „Myslím si, že pre ľudí to bol výborný zápas, hoci bez gólov. Nechýbalo tomu obrovské nasadenie. Naša ofenzíva sa tentoraz proti vynikajúcej defenzíve súpera nepresadila. Asi by sme si aj zaslúžili vyhrať, ale futbal sa hrá na góly. Mali sme k nim bližšie ako súper, ale Spartak naozaj dobre bráni. Na stopérskom poste má Škrtela, čo je veľká osobnosť tímu, asi tak ako u nás Vlado (Weiss ml.). Verím, že aj iní výborní hráči sa vrátia do našej ligy a budú rovnako lákať divákov. S výkonom, prístupom a bojovnosťou hráčov som spokojný, no chceli sme vyhrať,“ povedal tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. 

V podobnom duchu zhodnotil duel na Tehelnom poli aj jeho trnavský náprotivok Michal Gašparík ml.: „Bol to bojovný zápas. Išli sme sem s cieľom vyhrať, ale Slovan ukázal kvalitu. Proti Trnave hrá inak ako proti ostatným mužstvám. Súper si vypracoval viac šancí a my sme sa do nich nedostávali. Bod musíme brať.“ 

Prvé derby v červeno-čiernom drese absolvoval bývalý reprezentačný kapitán Martin Škrtel, ktorý vo veku 37 rokov patril medzi najlepších hráčov na ihrisku. Trnava bola síce väčšinu času pod tlakom, no Slovan sa len ťažko dostával do šancí. Spartak dobre bránil a v defenzíve išla na stopérskom poste príkladom práve niekdajšia hviezda FC Liverpool. „Bod z ihriska Slovana je vždy dobrý, hoci, chceli sme tri. Bol to remízový zápas, veľké šance si nevypracoval ani jeden tím. Remíza je zaslúžená, ale bude sa zrejme máliť obom. Treba to akceptovať a ísť ďalej,“ uviedol Martin Škrtel. Absolútne bez práce bol brankár Slovana Bratislava Adrián Chovan, ktorý predošlý zápas na ihrisku Pohronia (4:3) vynechal pre chorobu. Teraz sa medzi žrde vrátil a pripísal si čisté konto. „Škoda. Boli sme celý zápas jednoznačne lepší. Chceli sme získať viac. Chýbalo nám len trochu šťastia. Liga sa nekončí. Pred nami je nadstavba. Treba dať hlavu hore a ideme ďalej,“ povedal odchovanec trenčianskeho futbalu. Tehelné pole hostilo 7533 divákov, takéto číslo umožnilo aj uvoľnenie protiepidemických opatrení. „Som tu už polrok, no prvýkrát som zažil v lige takúto návštevu. Verím, že sme ľudí namotivovali a že budú chodiť aj na ďalšie zápasy,“ doložil Adrián Chovan.