Skvelá gólová šnúra už päťzápasová

Skvelá gólová šnúra už päťzápasová

Trenčín po 13. kole Fortuna ligy atakuje prvú šestku aj vďaka streleckej fazóne Rangela Jangu.

Útočník reprezentujúci Curacao skóroval v každom z ostatných piatich ligových zápasov a nastrieľal v nich až osem gólov. „Veľa ľudí ma kritizovalo, že nepremieňam šance. Aj mňa to trápilo. Začal som cibriť streľbu aj po tréningoch a som rád, že sa to ukazuje. Je to však zásluha celého tímu. Hráme ofenzívne, makáme na ihrisku ako mužstvo. Potom môžu vyniknúť aj jednotlivci,“ povedal najlepší trenčiansky strelec.

Víkendovým gólom do siete Dunajskej Stredy sa v poradí najlepších kanonierov dotiahol na desaťgólového Bratislavčana Jakuba Mareša. „Aj v predošlom pôsobisku v Dordrechte som zvykol skórovať v jednom zápase dvakrát, no nepamätám si, že by som niekedy ťahal takúto gólovú šnúru. Teší ma to a nebudem klamať, jedným očkom sa pozerám aj na tabuľku strelcov. Každý by chcel byť najlepší. Predovšetkým však chcem, aby sme sa ako mužstvo dostali do prvej šestky,“ vyhlásil Rangelo Janga.

Jeho skvelá forma teší aj jeho spoluhráčov. „Pracuje poctivo od prvého dňa, čo prišiel do Trenčína. Každý hráč má lepšie i horšie obdobia. Som rád, že tvrdá práca sa mu teraz vracia. Ťažíme z toho všetci,“ povedal kapitán Trenčanov Peter Kleščík a na margo víťazstva 2:1 v Dunajskej Strede doplnil: „Nepripúšťali sme si  tlak, že musíme zvíťaziť. Jednoducho sme chceli nadviazať na predošlé zápasy, ktoré sme zvládli. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Boli sme dominantnejší na lopte a mali sme aj viac šancí. Vyrovnanie sme súperovi ponúkli našou chybou. Som však rád, že napriek tomu sme sa dokázali zomknúť a vybojovať tieto veľmi dôležité tri body.“