Stanovisko ÚLK k udalostiam po zápase DAC Dunajská Streda – AS Trenčín

Stanovisko ÚLK k udalostiam po zápase DAC Dunajská Streda – AS Trenčín

Únia ligových klubov považuje zásah SBS voči fanúšikom za neprimeraný.

Po stretnutí 13. kola Fortuna ligy medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a AS Trenčín došlo k neprimeranému zásahu SBS voči fanúšikom AS Trenčín‎. Z dostupných videí nie je zrejmé, čo tomuto konfliktu predchádzalo, no takýto spôsob riešenia konfliktnej situácie je pre nás absolútne neprijateľný.

Dlhodobo, v rámci vzdelávania predstaviteľov usporiadateľských služieb a hlavných usporiadateľov jednotlivých fortunaligových klubov prostredníctvom bezpečnostného manažéra SFZ pracujeme na tom, aby sa na našich štadiónoch zvyšoval komfort rovnako pre domácich i hosťujúcich fanúšikov. Vizuálne sme jednoznačne oddelili členov usporiadateľskej a bezpečnostnej služby. Usporiadateľská služba má zabezpečiť základný informačný servis pre fanúšikov, a tým sa postarať o primeraný komfort. Bezpečnostná služba má pôsobiť preventívne, určite nie agresívne, má byť jasne označená vestou a nesmie vyvolávať konflikt.

V rámci našich interných predpisov budeme z vyššie uvedených dôvodov na najbližšom rokovaní Prezídia ÚLK žiadať o vyjadrenie zástupcu FC DAC 1904 Dunajská Streda a prijmeme opatrenia k zabezpečeniu bezproblémovej organizácie všetkých zápasov Fortuna ligy.