Čonka dáva góly východniarom

Čonka dáva góly východniarom

Líder tabuľky zdolal Michalovce na ich trávniku 3:0.

Trnavčania z minima vyťažili maximum. Víťazstvo na ihrisku súpera o tri góly predznamenáva hernú dominanciu, no Spartak bol strelecky efektívny. „Odzrkadľuje sa naša každodenná tvrdá práca na tréningoch. Makáme naplno a v zápasoch to vidieť,“ povedal strelec úvodného gólu Matúš Čonka, ktorý doklepol do siete strieľanú prihrávku Čanturišviliho už v 5. minúte. „Myslím si, že skôr to strieľal na bránu a mňa lopta šťastne našla. Inštinktívne som pri žrdi čakal na odraz, ak by ju brankár vyrazil, napokon sa mi podarilo skórovať.“

Čonka strelil svoj tretí gól počas pôsobenia v trnavskom drese, jeden dal Prešovu a dva Michalovciam. Ako východniar teda regionálnych rivalov nešetrí. „Je to zaujímavé, som však veľmi rád, že som skóroval práve tu. Bola sa na mňa pozrieť aj rodina, tak dúfam, že som každého potešil,“ poznamenal trnavský ľavý obranca.

Trénera Michaloviec Antona Šoltisa išlo v prvom polčase rozhodiť od zlosti. Akoby všetko hralo proti jeho tímu, nepriala mu šťastena v ofenzíve a zlyhávala aj hra dozadu. „Boli sme neuveriteľne zakríknutí, s takým rešpektom sme ešte nikdy nehrali. Prvý gól nás dostal na kolená a druhý ešte viac dorazil. Škoda Dankovej strely zblízka, som presvedčený o tom, že keby znížil skóre, ešte by sme v druhom polčase zabojovali o body,“ povedal rozladený michalovský tréner.

V polčasovej prestávke znel z kabíny domácich mohutný Šoltisov krik, na čo v Michalovciach nie sú zvyknutí. „Bolo to asi prvýkrát, čo som sa musel takto zachovať. Veď my sa nemáme čoho báť, Trnave sme boli herne vyrovnaným súperom a v druhom polčase to bolo vidieť. Nesmieme sa báť hrať, hráčom som to musel vysvetliť,“ dodal Anton Šoltis.