Hroššo môže obhájiť, proti aj trojica hráčov lídra

Hroššo môže obhájiť, proti aj trojica hráčov lídra

Kto z jedenástky finalistov získa titul Hráč mesiaca september?

Brankár Nitry Lukáš Hroššo má príležitosť obhájiť titul Hráč mesiaca Fortuna ligy. Gólman, ktorý si v doterajších jedenástich zápasoch až sedemkrát udržal čisté konto, nechýba po augustovom triumfe medzi kandidátmi na prestížne ocenenie ani v septembri. Do záverečného hlasovania ho tentokrát posunul svojou divokou kartou Milan Lešický, jeho druhým žolíkom sa stal autor štyroch trnavských gólov v uplynulom mesiaci Erik Jirka. „Najúspešnejším klubom v mesiaci september bola s piatimi víťazstvami Trnava. Veľkou mierou k tomu prispel Erik Jirka, ktorý sa typologicky začína radiť medzi budúcu extra triedu. V osobných štatistikách patrí medzi najlepších strelcov a prihrávačov na góly. Druhú divokú kartu dávam Lukášovi Hroššovi. Významným podielom sa pričinil o úspechy nováčika Nitry. Aj v hodnotenom mesiaci patril medzi najlepších brankárov Fortuna ligy,“ povedal Milan Lešický.

Držiteľom divokej karty robí konkurenciu deväť hráčov, ktorí sa do finále dostali na základe najlepších štatistických ukazovateľov. Až trojnásobné zastúpenie v boji o titul Hráč mesiaca september má súčasný líder našej ligy Spartak Trnava. Okrem Erika Jirku sa budú o hlasy uchádzať aj brankár Martin Vantruba a útočník Marvin Egho. Vydarené septembrové zápasy Žiliny a Trenčína sa prejavili v podobe dvojnásobnej nominácie (Filip KašaNikolas Špalek resp. Giorgi BeridzeRangelo Janga). Po jednom kandidátovi medzi finalistami majú okrem Nitry aj Ružomberok (Dominik Kružliak), Dunajská Streda (Eric Davis) a Slovan (Filip Hološko).

Svojho hráča mesiaca si môžete vybrať aj vy v hlasovaní na oficiálnom facebookovom profile Fortuna ligy do stredy 18. októbra do 22.00 h. Každý fanúšik, ktorý sa do ankety zapojí, sa automaticky dostane do žrebovania o atraktívne ceny – loptu s podpisom vybraného futbalistu Fortuna ligy a dve vstupenky na zápas Fortuna ligy podľa vlastného výberu.

Na základe výsledkov hlasovania fanúšikov získajú hráči od 11 po 1 bod. Súbežne s týmto hlasovaním sa k slovu dostane aj odborná porota. Každý z jej členov má pre svoju najlepšiu trojicu k dispozícii päť, tri a jeden bod. Po sčítaní bodov od fanúšikov a odbornej poroty spoznáme Hráča mesiaca.