Od nového trénera si sľubujú posun do prvej šestky

Od nového trénera si sľubujú posun do prvej šestky

Prešov angažoval okrem trénera Sergija Kovalca aj portugalského brankára Mickaela Meiru.

Hlavným cieľom futbalistov 1. FC Tatran Prešov pod vedením staronového trénera Sergija Kovalca ostáva umiestnenie v prvej polovici tabuľky Fortuna ligy. Prešovčania sú po 11. kole na predposlednej priečke a na vytúžené 6. miesto strácajú desať bodov. K naplneniu ambícií by mala pomôcť aj nová posila z Portugalska.      

Pôsobenie staronového trénera pri prešovskom A-mužstve sa začalo na teambuildingovej akcii v Slovenskom raji. "Nový tréner už videl viacero zápasov nášho tímu. Zistil, že potrebujeme zlepšiť obrannú hru, pretože dostávame veľa gólov po našich chybách. Očakávame, že po trénerskej zmene začneme zbierať body a nadviažeme na úvod sezóny, ktorý bol celkom dobrý. Počas jeho pôsobenia mužstvo vyhrávalo. Má dobré renomé a je to skúsený odborník. Pôsobí veľmi pozitívne a zhodli sme sa na spoločnej vízii. To je presne to, čo teraz potrebujeme," povedal generálny manažér prešovského klubu Marek Trávniček.      

Dohoda so 49-ročným trénerom, ktorý už v Prešove pôsobil v druhej polovici sezóny 2011/2012, znie na osem zápasov, čo znamená do konca kalendárneho roka. "Sme v ťažkej situácii a bodov nemáme veľa. Budeme musieť všetci pracovať na sto percent. Oslovil ma pán Remeta (prezident klubu, pozn.) s prosbou o pomoc. Viem, aký je cieľ a spravíme všetko pre jeho naplnenie," vyhlásil Kovalec, ktorý na lavičke Tatrana nahradil Miroslava Janteka.      

Novými tvárami v Prešove sú aj asistent trénera Viačeslav Nivinskij a brankár Mickael Meira, ktorý naposledy pôsobil v Boaviste Porto. Prešovčania sa pod vedením staronového trénera prvýkrát predstavia v sobotu 14. októbra na trávniku Slovana Bratislava.