Päť nováčikov v boji o trofej

Päť nováčikov v boji o trofej

Kto premení premiérovú účasť v ankete Gól mesiaca na víťazstvo?

V piatich septembrových kolách Fortuna ligy padlo na našich štadiónoch až 84 gólov. Päť z nich sa tradične uchádza o titul Gól mesiaca. Už teraz je isté, že na zozname víťazov ankety pribudne nové meno, keďže všetci piati kandidáti sa do finálovej pätice dostali po prvý raz.

Andrej Ivančík bol v Trnave gólovým žolíkom nováčika. Tesný náskok síce Nitrania neudržali, ale individuálna akcia 27-ročného stredopoliara patrila k ozdobám nielen 7. kola našej ligy. Ivančík si na pravom krídle spracoval krížnu prihrávku Tomáša Kóňu, využil nedôsledné bránenie až trojice hráčov Spartaka a spoza šestnástky poslal ľavačkou loptu na milimeter presne mimo dosah brankára.

Filip Kaša nahrádza Denisa Vavra nielen v strede žilinskej defenzívy, ale aj v produktivite. Pri 22 štartoch vo Fortuna lige má na konte už 5 gólov. Najkrajší z nich dal bývalý český reprezentant do 21 rokov v atraktívnom dueli s Trenčínom. V stredovom kruhu sa odhodlal ku kolmému prieniku a z vyše 25 metrov vypálil nechytateľne od žrde do siete.

Erik Jirka mal v zlatom trnavskom septembri fantastickú formu. Dal štyri góly a jedným z nich kandiduje na titul Gól mesiaca. Člen našej reprezentačnej dvadsaťjednotky začal i zakončil v Senici bleskový brejk Spartaka, pri ktorom ťažil z dobrej kolmej prihrávky od Marvina Egha a chladnokrvne obstrelil vybiehajúceho brankára.

„Anglický“ týždeň v druhej polovici septembra bol v podarí Erica Davisa aj víťazný. Bol to práve panamský reprezentant, ktorého ľavačka vystrieľala Dunajskej Strede triumfy nad Senicou i Michalovcami. Na ihrisku Zemplína zavŕšil úspešný obrat DAC, keď brankár Matúš Kira vyboxoval loptu za šestnástku, odkiaľ ju Davis bez prípravy upratal do siete.

Až šesť z doterajších deviatich gólov Prešova nesie podpis Rolanda Černáka. Náš mládežnícky reprezentant ukončil v Ružomberku viac ako mesiac trvajúce čakanie Tatrana na presný zásah vo Fortuna lige a z priameho kopu trafil naozaj nádherne. Uspeje 20-ročný útočník s týmto gólom aj v našej ankete?

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti Fortuna. O tom, kto ich získa, rozhodne víťaz ankety, ktorý bude ocenený za najkrajší gól mesiaca pred vlastnými fanúšikmi počas domáceho zápasu.

Anketa Gól mesiaca september sa končí v stredu 11. októbra o 23.59 h.

Neváhajte a hlasujte na http://gol.fortunaliga.sk!