Zlatý trnavský september

Zlatý trnavský september

Trnava má po polovici základnej časti na čele Fortuna ligy päťbodový náskok.

Málokto čakal, že po 11. kole bude lídrom Fortuna ligy práve Trnava. Spartak získal 27 bodov, prehral iba so Slovanom a Žilinou. „Som šťastný, že máme taký počet bodov, no neteší ma, že sme na prvom mieste tabuľky, pretože to so sebou prináša tlak aj nerealistické očakávania. Musíme zostať nohami pevne na zemi a pokračovať v našej práci. Ak budeme v podobnej pozícii aj na začiatku budúceho roka vo februári a v marci, potom môžeme začať rozmýšľať o niečom inom,“ konštatoval po polovici základnej časti tréner Spartaka Nestor El Maestro.

Trnavčania majú za sebou skvelý september, v ktorom vyhrali všetky zápasy – päť fortunaligových a dva v Slovnaft Cupe. Symbolicky tento mesiac nazvali „zlatý“. „Dali sme si za cieľ vyhrať všetky duely v septembri. Podarilo sa nám to, je to výborné. Posledný zápas proti Dunajskej Strede sme mohli rozhodnúť aj skôr, nemuselo to byť také nervózne až do záverečnej desaťminútovky, no zvládli sme to a to je podstatné. V tom zápase sme si zaslúžili vyhrať,“ hovorí 34-ročný trnavský kouč.

Trnave sa darí napriek tomu, že nemôže dlhodobo počítať so skúseným špílmachrom Štefanom Pekárom a v septembri vypadol pre zranenie aj kapitán Lukáš Greššák. „Ukázali sme, že máme silu aj na lavičke a ktokoľvek je pripravený naskočiť. Toto mužstvo má niečo v sebe. Neviem úplne presne pomenovať, čo to je. V každom prípade však má obrovský charakter, vôľu bojovať za každých okolností a vydať zo seba maximum,“ prezradil tajomstvo úspechu Nestor El Maestro.

Spokojnosťou po zápase s Dunajskou Stredou žiaril aj Ján Vlasko, ktorý sa do Trnavy vrátil v úvode septembra a mužstvo odvtedy iba víťazí. „Chalani si už robia srandu, že som niečo ako talizman. Verím, že to takto bude pokračovať. Teraz je tu reprezentačná prestávka, musíme poriadne potrénovať, aby sme mali aj zlatý október,“ povedal kreatívny stredopoliar.