Kochan: Ukázali sme charakter

Kochan: Ukázali sme charakter

Favorizovaný Ružomberok zdolal Prešov 3:1, ale nemal to jednoduché.

Liptáci sa po triumfe nad Prešovom udržali v hornej šestke fortunaligovej tabuľky. V zápase s trápiacim sa Tatranom boli síce lepší, dominovali dvojtretinovým držaním lopty, šestnásťkrát vystrelili a na rohové kopy vyhrali 10:0, napriek tomu však tŕpli až do 78. minúty, keď ich Nermin Haskič druhým gólom v zápase domácich do vedenia 2:1. „Boli sme jasne lepší, ale sami si takéto zápasy vždy komplikujeme,“ zhodnotil napokon trojbodový duel stredopoliar Ružomberka Matej Kochan.

Mužstvo trénera Norberta Hrnčára teda zvládlo ďalší neľahký zápas, v tejto situácii sú už Ružomberčania ako doma, skóre pravidelne otáčajú alebo sa v remízovom stave ženú za víťazstvom. „Už to tak býva, že dostaneme gól z jedinej šance súpera, tento raz z priameho kopu. Svedčí to však o charaktere nášho mužstva, otáčame to a vyhrávame gólmi v závere,“ usmial sa Matej Kochan.

Prešovčania mali síce po siedmej prehre v sezóne znova sklonené hlavy, v Ružomberku však nehrali zle. „Celý zápas sme sa snažili, bojovali sme, ale druhý Haskičov gól nás asi zlomil,“ skonštatoval strelec prešovského gólu Roland Černák, ktorý sa presadil exkluzívnou ranou z priameho kopu. „Trénujem to často a spoluhráči mi verili, tak som to skúsil. Som rád, že som takto pekne trafil.“

Černák však zápas napokon nedohral, striedal v 73. minúte ešte za stavu 1:1. „Ruplo mi v slabinách. Cítil som to už pri tom priamom kope, ale hral som ďalej. Pri ďalšom streleckom pokuse to však prišlo znova a už som nemohol pokračovať. Idem na zraz reprezentačnej dvadsaťjednotky a tam sa nechám vyšetriť. Dúfam, že to nebude nič vážne,“ dodal so šiestimi gólmi tretí najlepší fortunaligový strelec.