Najlepšie kvarteto proti sebe

Najlepšie kvarteto proti sebe

Pozvánka na zápasy 11. kola Fortuna ligy.

Trnava – Dunajská Streda (sobota, 17.15)
Šláger víkendu a Zápas mesiaca september hneď na úvod a aby toho nebolo málo, súboj tímov s najlepšími fanúšikmi znásobuje aj ich tabuľkové postavenie. Trnava je po desiatich kolách na prvom mieste s trojbodovým náskokom pred Slovanom a Dunajskou Stredou. Na Štadióne Antona Malatinského očakávame fantastickú návštevu, vynikajúci futbal a skvelú reklamu na Fortuna ligu! Atraktivitu zápasu zvyšuje aj fakt, že obaja aktéri neprehrali už štyrikrát po sebe.

Podbrezová – Senica (sobota, 19.00)
Už pri pohľade do tabuľky je jasné, že ide o veľa a tomuto duelu môžeme dať prívlastok šesťbodový. Predposlední železiari zatiaľ zvíťazili dvakrát, poslední Seničania ani raz a s dvoma remízami sú na dne tabuľky. V sobotu majú jednu z mála šancí na pozviechanie sa, no favoritom sú domáci. Podbrezová môže poskočiť v prípade úspechu dokonca až o dve miesta.

Slovan – Nitra (sobota, 19.00)
Ďalší zo zápasov jesene pre nitrianskeho nováčika, na Pasienkoch sa ako štvrtý tím Fortuna ligy predstaví proti druhému Slovanu. Belasí po prehre v Žiline opustili líderský post, no stále sú jedným z papierovo najsilnejších mužstiev vo Fortuna lige. Skúsený tréner hostí Ivan Galád však určite tuší, čo by na nich mohlo platiť. Ktovie, možno sa Nitra postará o ďalšie jesenné prekvapenie.

Žilina – Michalovce (sobota, 19.00)
Veľkým favoritom zápasu pod Dubňom sú domáci, ktorí sa síce v stredajšom pohárovom dueli vytrápili v Lipanoch, no fortunaligový bodový zisk si určite nedovolia ohroziť. Michalovce sa po prehre s Dunajskou Stredou už zrejme na dlhší čas ukotvili v spodnej časti tabuľky. Bolo by prekvapením, ak by na pôde majstra dokázali bodovať. Naopak, Žilina potrebuje víťaziť, pretože k čelu tabuľky sa po zlom začiatku približuje len pomaly.

Trenčín – Zlaté Moravce (sobota, 20.00)
Po škandalóznom vypadnutí zo Slovnaft Cupu majú Trenčania fanúšikom čo vracať. Hoci štvrtoligový Medzev bol v stredu nad ich sily, Zlaté Moravce sa právom majú čoho obávať. Kvalitu trenčianskej ofenzívy spoznal už pred týždňom Prešov, ktorému AS uštedril sedemgólovú nádielku. Je nad slnko jasné, že mužstvo trénerskej dvojice Roman Marčok, Vladimír Cifranič sa túži rehabilitovať za pohárový neúspech. Zlaté Moravce sa z tohto pohľadu javia ako ideálny súper, v Trenčíne totiž ešte nikdy nezvíťazili.

Ružomberok – Prešov (nedeľa, 19.00)
Rovnako ako Žilina, ani Ružomberok si nepripúšťa nič iné než trojbodový zisk. Prešovčanov v Liptove už povedie Pavol Mlynár, ktorý ako asistent prevzal kompetencie po odvolanom trénerovi Miroslavovi Jantekovi. Je však odvážne myslieť si, že mužstvo zrazu ožije a vypáli rybník silnému domácemu celku. Ružomberok je na hrane hornej šestky a keďže na jar chce hrať o najvyššie priečky, musí pridať.

 

Šláger kola: Trnava – Dunajská Streda
Tešíme sa na zápas, ktorému by nemalo chýbať naozaj nič. Veríme, že Trnava aj DAC si na jeden zo šlágrov celej jesene pripravili dostatok atraktívnych futbalových zbraní.

Otázka kola: Zvládne Nitra jeden z najťažších duelov?
Futbalisti nováčika sú príjemným prekvapením sezóny, v sobotu však na nich čaká krst ohňom. Nitra hrá na pôde Slovana, a hoci aj po tomto zápase stále zostane v najlepšej štvorke, môže začať strácať. Podarí sa jej bodovať a znova dokázať svoju nespornú kvalitu?

Očakávanie kola: Preberie sa Prešov?
Tréner Miroslav Jantek po zápase s Trenčínom (0:7) naznačoval, že v prístupe jeho zverencov k tréningu aj k samotnému duelu nebolo všetko v poriadku. V pondelok ho vedenie klubu odvolalo. Bude zaujímavé sledovať, ako sa Prešovčania zachovajú pod trénerskou taktovkou doterajšieho asistenta Pavla Mlynára.