Nedovolia mu lietať v oblakoch

Nedovolia mu lietať v oblakoch

Spartak Trnava ťahá svojou produktivitou 20-ročný mladík Erik Jirka.

Odchovanec Spartaka strelil v troch predchádzajúcich fortunaligových dueloch štyri góly. Priznáva, že podobnú formu ešte nikdy nemal. „Je to tak, som rád, že sa mi takto darí. Ťažko povedať, čo je za tým. Verím, že túto sériu potiahnem čo najdlhšie, no v konečnom dôsledku je jedno, kto dá góly. Najdôležitejšie je, aby sme vyhrávali zápasy,“ tvrdí najlepší trnavský strelec.

Jeho skvelá fazóna nezostala bez ohlasov ani v kabíne. „Chalani si ma doberajú a zároveň mi prízvukujú, že musím zostať pri zemi. Myslím si, že to zatiaľ zvládam,“ usmieva sa Erik Jirka. Skúsenejší spoluhráči majú z jeho formy radosť. „Keď som odchádzal do Poľska, bol to malý Erik, ktorý do zápasov naskakoval veľmi sporadicky na záverečné minúty. Za ten čas, čo som bol preč, urobil veľký pokrok. Futbalovo napreduje a je to vidieť. Sebavedomie mu stúpa, ale nesmieme dovoliť, aby začal lietať v oblakoch, poznamenal so smiechom Ján Vlasko, ktorý posilnil Trnavu na začiatku septembra.

Spartak od jeho príchodu vo Fortuna lige i Slovnaft Cupe iba víťazí. „Šesť zápasov, šesť víťazstiev. To je skvelý úvod môjho opätovného pôsobenia v Trnave. Aj ja osobne sa cítim už na ihrisku lepšie. Nie je to jednoduché, predtým som dlhý čas nehral. Tímu sa darí a to je podstatné. Veríme, že v sobotu proti Dunajskej Strede zavŕšime náš ‚zlatý september‘,“ dodal Ján Vlasko.