V Nitre a Žiline súboje tímov z prvej šestky

V Nitre a Žiline súboje tímov z prvej šestky

Pozvánka na zápasy 10. kola Fortuna ligy.

Nitra - Ružomberok (sobota, 17.00)
Nováčik po druhej prehre z troch duelov prišiel o post lídra, možno však z jeho hráčov opadne aj psychická ťarcha s ním spojená. Nitra privíta v atraktívnom dueli Ružomberok, ktorý potrebuje zabrať, aby udržal kontakt so špičkou tabuľky. Oba tímy majú na to, aby fanúšikov zabávali peknými akciami a ak im vyjde počasie a nepokazí sa terén, môžeme očakávať jeden zo šlágrov kola.

Senica - Trnava (sobota, 19.00)
Troma výhrami nabudení Trnavčania cestujú na trávnik poslednej Senice. Záhorákom kypí z hrnca, nech sa snažia akokoľvek, body im odchádzajú týždeň čo týždeň. Ďalšiu šancu na prvé víťazstvo v sezóne budú mať v sobotu, ale proti rozbehnutému Spartaku to nebude ľahké. Očakávame súboj trnavskej ofenzívy na čele s Jánom Vlaskom a Marvinom Eghom so zodpovednou obranou domácich. Ako vždy, bude to o prvom góle. Kým Ranko, Jarabica či Podhorin vzadu udržia nulu, Trnava svoje pohodlie nenájde, no akonáhle sa dostane do vedenia, je možné, že nalomenému súperovi pridá aj ďalšie zásahy.

Zlaté Moravce - Podbrezová (sobota, 19.00)
Súboj tímov zo spodnej časti tabuľky, no predsa mužstiev s túžbou skončiť po jeseni v prvej šestke. ViOn stratil svoju najlepšiu formu a z ostatných štyroch zápasov tri prehral. naopak, železiari po návrate trénera Fabuľu na lavičku iba druhýkrát v sezóne vyhrali, keď si poradili 2:0 s Prešovom. V Zlatých Moravciach budú favoritom domáci, bude to však vyrovnaný zápas a nie je vylúčené, že ViOn vymaže nulu v kolónke remíz.

Michalovce - Dunajská Streda (nedeľa, 19.00)
Po prehre 1:3 so Slovanom privítajú Zemplínčania v domácom prostredí Dunajskú Stredu. Tréner Anton Šoltis na Pasienkoch prerotoval zostavu a v dôležitom nedeľňajšom súboji by tak mali Michalovce nastúpiť v najsilnejšom zložení. Favoritom sú však hostia, ktorí zo štvrtého miesta tabuľky siahajú až na vrchol. Zabojujú o pozíciu na výslní už v najbližšom dueli?

Prešov - Trenčín (nedeľa, 19.00)
Šarišania sa po dobrom vstupe do sezóny v tabuľke postupne prepadávajú, už sú na desiatom mieste s hrozivým skóre 8:21. Defenzíva im nefunguje "doma" v Poprade ani vonku, ale u súperov aspoň bodujú, čo sa im pod Tatrami príliš nedarí. Trenčania takisto prežívali krízu, no možno sa z nej čoskoro vymania, veď naposledy doma zdolali lídra z Nitry 2:1. Právom teda veria, že najhoršie majú za sebou. S Prešovom neprehrali od marca 2012 a aj tento raz budú favoritom duelu.

Žilina - Slovan (nedeľa, 19.00)
To najlepšie nakoniec! Majster vyzve favorita na titul, hoci tentokrát je to "iba" súboj šiesteho s prvým tímom tabuľky. Žilinčania sa po sérii troch víťazstiev potkli v Ružomberku, Slovan je v deviatich dueloch stále nezdolaný. V nedeľu ho však čaká azda papierovo najťažšie stretnutie sezóny. Na žilinskej pôde vyhral z ostatných siedmich súťažných zápasov jediný. Obe mužstvá zdobí veľká ofenzívna sila, veď spolu strelili už 45 gólov a v tejto štatistike vo Fortuna lige jasne dominujú.

Šláger kola: Žilina - Slovan
Ašpiranti na titul si to rozdajú v priamom súboji. Žilina naháňa vlak najlepších tímov, Slovan sa túži odtrhnúť od nebezpečnej Trnavy aj agilnej Nitry.

Očakávanie kola: Zaznamená Senica premiérové víťazstvo?
Ono to už tak býva, že outsider vyhrá vo chvíli, keď sa to od neho čaká najmenej. Senica sa doma môže proti silnej Trnave správne motivovať a súpera prekvapiť. Bolo by načase, nevyhrala totiž v deviatich dueloch ešte ani raz.

Otázka kola: Spoznáme prvého dvojciferného strelca?
Možno je o tom priskoro hovoriť, ale ak chce byť Jakub Mareš zo Slovana kráľom strelcov, musí dávať góly aj najsilnejším súperom. Skórovať dvakrát v Žiline a dosiahnuť v desiatom kole desiaty gól? Výzva ako hrom!