Chcú pomôcť Greifovi k prvej nule

Chcú pomôcť Greifovi k prvej nule

Slovan je po deviatich kolách lídrom Fortuna ligy, no v nedeľu ho čaká ťažký zápas na pôde majstra.

Zápasy 9. kola priniesli zmenu na čele Fortuna ligy. Slovan sa naň vyšvihol vďaka zaváhaniu Nitry. „V utorok sme vyhrali nad Michalovcami a čakali sme na výsledky stredajších zápasov. Že Trenčín Nitru zdolá sa možno aj očakávalo, doma je silný. To, že sme prví, nás určite potešilo, zatiaľ to však nič neznamená. Do konca sezóny zostáva veľa kôl, ešte budeme musieť veľa bojovať,“ hovorí kapitán belasých Boris Sekulič.

Srbský obranca, ktorý prednedávnom získal slovenské občianstvo, pôsobí v Slovane tretiu sezónu. V predchádzajúcich dvoch skončili belasí zakaždým tesne pod majstrovským trónom. „Verím, že tento rok to už príde a budeme sa na konci sezóny tešiť z titulu.“ 

Podľa mnohých má práve Slovan najkvalitnejší káder spomedzi všetkých účastníkov Fortuna ligy. Fanúšikov však na Pasienky veľa nechodí. „Nezáujem ľudí nás trápi. Verím, že ich našou hrou opäť prilákame. Za ten čas, čo som v klube, naše výkony neboli pravidelne dobré, mávali sme výkyvy. Dve sezóny za sebou oslavovali súperi na našom štadióne titul. Už sa to nemôže opakovať,“ zdôrazňuje Boris Sekulič.

Naposledy to bola Žilina a práve na ihrisko majstra belasí cestujú v nedeľu v rámci 10. kola našej ligy. „Neberieme to ako revanš, v našom tíme je veľa nových hráčov. Musíme sa sústrediť na seba, aby sme pokračovali v tom, ako sme nový ročník začali. Myslím si, že každým zápasom sa naša hra zlepšuje,“ tvrdí opora zadných radov Slovana.

Žilinčania majú najlepšiu ofenzívu v súťaži, no v utorok v Ružomberku ani raz nevystrelili na bránu. Proti Slovanu budú chcieť určite prehru z Liptova odčiniť. „Žilina je stále veľmi silné mužstvo aj napriek tomu, že už päťkrát prehrala. Za všetko hovorí to, ako si pred týždňom poradila doma s Trenčínom. My sme s Trenčanmi neodohrali dobrý zápas, pustili sme ich do množstva šancí. Snáď sme sa z toho poučili, pretože Žiline toho toľko nemôžeme dovoliť. Verím, že bude mať čo najmenej striel a že pomôžeme nášmu brankárovi Dominikovi Greifovi konečne udržať si čisté konto,“ dodal s úsmevom Boris Sekulič.