Kóňov cieľ: Prvá šestka

Kóňov cieľ: Prvá šestka

Nitra po 9. kole prišla o post lídra Fortuna ligy, prvé miesto prepustila Slovanu Bratislava.

Nitrania prehrali v Trenčíne 1:2, vonku nebodovali druhýkrát za sebou. „V Trnave sme prehrali gólom zo záverečných sekúnd, proti Trenčínu sme opäť nedokázali udržať aspoň remízu. Je to škoda, pretože po vyrovnaní sme nehrali zle,“ hodnotil stretnutie na trávniku AS strelec jediného gólu hostí Tomáš Kóňa.

V sobotu zariadil víťazstvo nad Podbrezovou, tento raz jeho zásah na body nestačil. „V sezóne zvyknem dať maximálne tri či štyri góly, čiže už som sa asi vystrieľal,“ usmial sa skúsený špílmacher, autor dosiaľ troch gólov. „V druhom polčase duelu v Trenčíne sme po vyrovnaní boli trochu nebezpečnejší. Myslím si, že bod sme si zaslúžili. Trenčania však išli za víťazstvom od úvodu. Aj preto boli nad naše sily.“

Nitra po takmer mesiaci stratila prvú priečku v tabuľke, prehra ju zosunula na 3. miesto Fortuna ligy. „Prvé miesto je krásne, každý sa tam dobre cíti. Poznáme kvalitu a silu Slovana a s ním môžeme ťažko súperiť. Naším cieľom je pobiť sa o prvú šestku. Bolo by alibistické, keby sme to po takomto vstupe do sezóny nechceli,“ dodal Tomáš Kóňa.