Lačný zostal sklamaný

Lačný zostal sklamaný

Útočník Miloš Lačný sa vrátil do Ružomberka, no spoločne s novými spoluhráčmi zo Žiliny odišiel domov s prehrou 0:1.

Milošovi Lačnému sa nepodarilo to, čo minulú sobotu dokázal iný bývalý hráč Liptákov Jakub Mareš. Ten proti bývalému klubu skóroval a nasmeroval Slovan k víťazstvu. „Nedá sa slovami opísať, čo som zažíval pri návrate do Ružomberka. Bol som na to pripravený, ale tento deň som si predstavoval úplne inak. Som veľmi sklamaný,“ neskrýval rozčarovanie Miloš Lačný po utorkovej prehre Žiliny.

Úradujúci majster dal v zápasoch proti Senici, Dunajskej Strede, Trnave, Podbrezovej a Trenčínu dohromady až 21 gólov, no akoby mu pušný prach zvlhol. V Ružomberku ani raz nevystrelil na bránu domácich. „Bezprostredne po zápase je ťažké hľadať príčiny, prečo sa nám v ofenzíve nedarilo. Musíme si to rozobrať,“ povedal Miloš Lačný, ktorý v útoku dostal prednosť pred najlepším strelcom žilinského tímu Samuelom Mrázom a hral do 64. minúty.

Prvýkrát v základnej zostave Žiliny nastúpil 29-ročný útočník práve na pôde klubu, za ktorý odohral vyše 130 súťažných duelov. „Zápasy idú teraz v rýchlom slede za sebou, v sobotu sme hrali náročný zápas s Trenčínom, v utorok sme už museli byť pripravení na Ružomberok. Treba hráčov rotovať. Miloš by nastúpil od začiatku bez ohľadu na to, či bol náš súper Ružomberok alebo ktokoľvek iný,“ ozrejmil tréner Žiliny Adrián Guľa.

V Žiline je Lačný takmer dva týždne a pochvaľuje si. „Všetko je na veľmi vysokej úrovni – tréningy i podmienky. Momentálne som veľmi sklamaný z prehry, ale ak mám hodnotiť môj doterajší pobyt v Žiline, tak som veľmi spokojný. Verím, že budem tímu pomáhať gólmi a na ihrisku ukážem, že môžem byť dobrou posilou,“ uzavrel Miloš Lačný.