Slovan a Trnava striehnu na čelo tabuľky

Slovan a Trnava striehnu na čelo tabuľky

Pozvánka na zápasy 9. kola Fortuna ligy.

Ružomberok – Žilina (utorok, 18.30)
Veľmi atraktívny duel v Liptove otvorí 9. kolo Fortuna ligy, stretnú sa dvaja pohároví zástupcovia produkujúci pekný a ofenzívny futbal. Žilina sa po zlom úvode sezóny prebrala, vyhrala ostatné tri duely a súperom v nich nasúkala až dvanásť gólov. Ružomberská obrana teda bude mať čo robiť, ale na druhej strane, útok má Norbert Hrnčár tiež veľmi produktívny, s pätnástimi gólmi tretí najlepší v súťaži. Motívom zápasu bude nepochybne návrat Miloša Lačného na ružomberský štadión, odkiaľ len pred pár dňami zamieril práve do tímu úradujúceho majstra.

Podbrezová – Prešov (utorok, 19.00)
V tomto zápase potrebujú víťazstvo ako soľ obaja aktéri, no najmä Podbrezová, ktorá doma privíta relatívne prijateľného súpera. Železiari majú totiž na konte stále iba chudobné štyri body, Prešov dosiaľ nahral dvojnásobok. Varovným prstom pre domácich je bilancia Tatrana na ihriskách súperov, kde nazbieral až sedem z ôsmich bodov. V minulej sezóne, ktorá bola pre Podbrezovú vynikajúca, získali železiari proti východniarom až sedem bodov, no teraz takým výrazným favoritom nie sú.

Slovan – Michalovce (utorok, 20.30)
Belasí naďalej atakujú Nitru na prvej priečke tabuľky, na nováčika však stále strácajú jeden bod. Zlomiť by to mohli už v utorok, keď privítajú ôsme Michalovce, kým Nitra má o niečo ťažší žreb. Slovan ako jediný tím Fortuna ligy zatiaľ neprehral a zdá sa, že bude jedným z najväčších favoritov na zisk majstrovského titulu. Tréner Michaloviec Anton Šoltis po sobotňajšom triumfe nad Senicou hovoril o potrebe rotácie hráčov, je preto možné, že na Pasienkoch uvidíme Zemplínčanov v improvizovanom zložení. Pre nich je zrejme dôležitejší víkendový domáci duel s Dunajskou Stredou, ale Bratislavčania by svojho súpera aj tak nemali podceniť, hoci ho vo Fortuna lige s výnimkou jednej remízy pravidelne zdolávajú.

Trenčín – Nitra (streda, 18.30)
Trápiaci sa Trenčín, ktorý napriek relatívne dobrej hre sedem zápasov po sebe nevyhral, privíta lídra tabuľky z Nitry. Nováčik, naopak, dokáže na svoju stranu strhnúť aj tie najvyrovnanejšie duely a po ôsmich kolách Fortuna ligy má na konte skvostných 19 bodov. V posledných šiestich sezónach by sa s týmto ziskom dvakrát zachránil v najvyššej súťaži! Tréner Nitry Ivan Galád napriek fantastickým výsledkom hlása pokoru a je možné, že z trenčianskej pôdy by prijal aj zisk jedného bodu. Zápas nemá vysloveného favorita. Očakávame však ofenzívnu snahu domácich, ktorí narazia na skvele pracujúcu obranu nováčika.

Dunajská Streda – Senica (streda, 19.00)
Po vynikajúcom zápase v Zlatých Moravciach privíta Dunajská Streda poslednú Senicu. Záhoráci len s veľkou horkosťou na jazyku zvládali prehru 1:2 v Michalovciach, kde neboli slabší, ale súper ich potrestal za individuálne chyby. DAC však už bude oponentom celkom iného rangu. Domáci tušia imperatív víťazstva, ten by im však nemal zväzovať nohy. Tri body sú pre nich povinnosťou.

Trnava – Zlaté Moravce (streda, 19.00)
Tréner Zlatých Moraviec Juraj Jarábek sa zasa raz vracia do známeho trnavského prostredia, kde takisto pôsobil. Ako to už býva zvykom, bude v úlohe outsidera, Trnava totiž doma ViOn do pozície favorita len tak pustiť nemôže. Spartak má výborný úvod sezóny okorenený tretím miestom a iba jednobodovou stratou na lídra súťaže z Nitry. Zlatomoravčania sú stále v prvej šestke a naďalej striedajú víťazstvá s prehrami. Ak by táto výsledková sínusoida pokračovala, na Štadióne Antona Malatinského sa môžeme tešiť na prekvapenie.

  

Šláger kola: Ružomberok – Žilina
Tieto tímy dali dokopy už 38 gólov a to je záruka výborného futbalu. Obaja chcú byť v tabuľke v užšej špičke, ani jeden tam však aktuálne nie je.

Očakávanie kola: Lačného návrat na Liptov
Miloš Lačný bude proti bývalému klubu poriadne nabudený. Tréner Norbert Hrnčár ho často nestaval a skúsený útočník sa rozhodol pre zmenu dresu. Ako ho privítajú v Ružomberku, za ktorý dal množstvo gólov?

Otázka kola: Uvidíme nového fortunaligového lídra?
Keďže Nitra má ťažký žreb a hrá v Trenčíne, nie je vylúčené, že pri trojbodovom úspechu Slovana či Trnavy nastane aj výmena na pozícii lídra tabuľky Fortuna ligy. Ako o tento post zabojujú dva najslávnejšie slovenské kluby v zápasoch s papierovo slabšími súpermi?