Jirka mohol skórovať aj štyrikrát

Jirka mohol skórovať aj štyrikrát

Trnava v pozícii favorita zdolala Prešov 2:0.

O šieste víťazstvo Spartaka nad Prešovom za sebou sa dvoma gólmi postaral krídelník Erik Jirka. „Ani som o tejto sérii nevedel, no som rád, že s Tatranom vyhrávame, bodaj by to takto išlo aj ďalej,“ poprial si sobotňajší strelec Spartaka. Jeho tím bol v zápase v popradskom NTC favoritom a svoju úlohu splnil do bodky. „Bolo to o nás, ako sa postavíme k zápasu, v ktorom sme mali jednoznačný víťazný cieľ. Zvládli sme to, podali sme veľmi dobrý výkon.“

Hoci bol Erik Jirka hviezdou zápasu vďaka obom streleným gólom, sám vie, že svoje konto mohol zveľadiť ešte viac. „Z priameho kopu som mohol pridať ešte jeden a ďalší z dobrej streleckej príležitosti, takže som nemusel zostať pri dvoch,“ usmial sa trnavský odchovanec, ktorý strelil svoje prvé góly v tejto fortunaligovej sezóne.

Spartak naďalej drží krok s druhým Slovanom aj lídrom z Nitry, za ktorým zaostáva o jediný bod. „Máme dobrý vstup do sezóny, ale súperov nesledujeme, je zbytočné sa tým zaoberať. Sústredíme sa na svoje výkony a na to, aby sme v každom zápase splnili stanovený plán a zvíťazili,“ dodal Erik Jirka.

Prešovčanom sa v Poprade, kde majú dočasný domov, nedarí. Zvíťazili tam iba jediný raz, ešte počas minulosezónnej jari zdolali Senicu. „Určite tu nie sme doma a ani sa tak necítime. My počas celej sezóny cestujeme a hráme iba vonku. Chýba nám tu aj podpora fanúšikov, ale vieme, že o tú musíme zabojovať sami svojimi výkonmi a výsledkami,“ povedal stopér Tatrana Patrik Jacko.

Prešovčania si však uvedomovali, že v sobotu boli slabším tímom. „Trnava uspela zaslúžene, premenila svoje šance, dve z troch. My sme vo svojich neuspeli a keď sme v druhom polčase otvorili hru, súper nás okamžite potrestal z brejku a bolo po zápase,“ dodal Patrik Jacko.