Máté Vida: Každý bod bude veľmi dôležitý

Máté Vida: Každý bod bude veľmi dôležitý

Duel DAC - ViOn sa mohol skončiť akokoľvek, nakoniec boli šťastní domáci a smutní hostia.

Futbalisti Dunajskej Stredy majú za sebou dobré obdobie. Z posledných siedmich zápasov šesť vyhrali. V nedeľu zdolali doma Zlaté Moravce 2:1. Po slabšom vstupe do sezóny si upevnili tretiu priečku v tabuľke Fortuna ligy so štvorbodovým odstupom na vedúci Slovan Bratislava a dvojbodovým na MŠK Žilina. 

Skóre stretnutia tretieho s piatym tímom tabuľky otvoril maďarský reprezentačný stredopoliar Maté Vida, ktorý sa v našej lige presadil prvýkrát za DAC vo svojom 40. stretnutí. „Veľmi sa teším, že som konečne skóroval. Na tento gól som si musel naozaj dlho počkať. Len tak skoro naň nezabudnem,“ povedal 23-ročný budapeštiansky rodák. Aby aj zabudol, veď jeho bomba spoza šestnástky skončila od žrdi v Pindrochovej sieti. Srdce nejedného fanúšika zaplesalo... Kto si po prvopolčasovom zásahu myslel, že domáci ľahko dokráčajú k tom bodom, hlboko sa mýlil. Po zmene strán vyrovnal Tomáš Ďubek, a hoci Marko Divkovič poslal DAC opäť do vedenia, v závere vystrelil hosťujúci Gustavo a rozhodcovia nevideli loptu za bránkovou čiarou. „Musíme sa zlepšiť. Už pred zápasom som vedel, že to nebudeme mať ľahké. ViOn má dobré mužstvo, o čom svedčí jeho postavenie v tabuľke. Musíme byť efektívnejší. V každom zápase prežívame malú drámu,“ myslí si defenzívny stredopoliar Dunajskej Stredy Matej Oravec. Dunajskostredčanom sa výsledkovo darí. Zdá sa, že po minulej sezóne, ktorú kolektív DAC ozdobil ziskom historického striebra, môže mať mužstvo zo Žitného ostrova opäť vysoké ambície. „Vyzerá to tak, že tento rok to bude poriadne ostrý boj o titul. Každý bod bude veľmi dôležitý. Naším cieľom je dosiahnuť viac bodov ako v predchádzajúcom ročníku. Uvidíme, na čo nám to bude stačiť. Nechceme mať veľké reči. Je tu silný Slovan a Žilina s množstvom talentovaných hráčov. Musíme sa pozerať na seba,“ vyhlásil Maté Vida, ktorý má za sebou vydarený október. Pred premiérovým fortunaligovým gólom si užil návrat do reprezentácie. Nastúpil v základnej zostave v Chorvátsku (0:3) aj doma proti Azerbajdžanu (1:0). „Národný tím mi dodal sebadôveru. Zrejme aj preto som bol strelecky úspešný proti Zlatým Moravciam. Jednoducho, veril som si a ono to vyšlo,“ poznamenal Maté Vida.

  

SMUTNÍ ZLATOMORAVČANIA 

Futbalisti Zlatých Moraviec siahali na bod a možno aj najviac. Za stavu 1:1 vysunul autor vyrovnávajúceho gólu Tomáš Ďubek do úniku Martina Kovaľa, no jeho pokus zlikvidoval brankár Martin Jedlička. „Z Dunajskej Stredy by bol dobrý každý bod,“ povedal kapitán hostí Tomáš Ďubek a dodal: „V druhom polčase sme hrali veľmi dobrý futbal. Mali sme tu bodovať. Vypracovali sme si šance, strelili sme regulárny gól. Nemáme ani bod a sme smutní.“