Triumf v ankete a rekord ako malá náplasť na nepríjemné zranenie

Triumf v ankete a rekord ako malá náplasť na nepríjemné zranenie

David Strelec je Hráčom mesiaca september, na jeseň však už zrejme hrať nebude.

V nabitom programe Slovana Bratislava začal útočník David Strelec dostávať viac príležitostí aj v základnej zostave a ponúknutej šance sa chopil vynikajúco. V troch septembrových kolách Fortuna ligy ho tréner Ján Kozák ml. poslal na ihrisko od úvodu proti Trenčínu a Nitre. V Žiline proti AS dvakrát skóroval a založil aj ďalšiu gólovú akciu belasých pri víťazstve 4:0, k domácemu triumfu 5:0 nad Nitrou prispel jedným presným zásahom. V septembri tak zdvojnásobil svoje gólové konto v našej lige, dovedna ich dal v 21 štartoch šesť.

Spomenuté výkony vyniesli Davidovi Strelcovi triumf v ankete Hráč mesiaca september. Body mu dalo všetkých sedem členov odbornej poroty a v hlasovaní fanúšikov na stránke https://hracmesiaca.zoznam.sk/ skončil na treťom mieste, čo mu v súčte vynieslo 30 bodov. Dlho to vyzeralo, že súboj o víťaznú trofej zvedie najmä s autorom ružomberských víťazných gólov Alexandrom Mojžišom, ale vo finiši sa medzi nich ešte pretlačil ďalší slovanista Dávid Holman. Keď sme pred mesiacom napísali, že Ján Bernát zobral svojmu spoluhráčovi zo Žiliny Róbertovi Boženíkovi rekord najmladšieho víťaza ankety Hráč mesiaca, už to neplatí. David Strelec ho prekonal o dva mesiace, v septembri mal osemnásť rokov a päť mesiacov. „Bolo len otázkou času, kedy sa mladý slovanista aj v tvrdej konkurencii družstva z Tehelného poľa začne presadzovať. Pre mňa najväčší ofenzívny talent Slovenska je už v tomto veku takmer komplexný hráč a to je záruka gólov aj do budúcnosti,“ povedal o Davidovi Strelcovi jeden z členov odbornej poroty Martin Poljovka. Dopĺňa ho Michal Driapsa, redaktor portálu Športky.sk, ktorý je partnerom ankety Hráč mesiaca: „David Strelec je mladý talent, ktorému by som doprial viac a viac priestoru. Vie sa presadiť, čo potvrdil aj gólmi s Nitrou a Trenčínom.“

David Strelec nezostal svojmu menu nič dlžen ani v októbrových kvalifikačných zápasoch slovenskej reprezentácie do 21 rokov, keď skóroval proti Lichtenštajnsku (4:2) i Francúzsku (3:5). Žiaľ, v druhom z týchto stretnutí v utorok v Dunajskej Strede si zlomil nohu a čaká ho približne dvojmesačná pauza. Po jednom zo súbojov s francúzskymi protihráčmi nešťastne dopadol na zem a zlomil si holennú kosť na ľavej nohe. V 51. minúte ho vystriedal Martin Kovaľ. "Ako som skákal do jedného zo súbojov, dopadal som akoby na päty. Myslel som si, že mi praskol chránič, ale potom ma to bolelo o čosi viac. Ruplo mi aj v členku. Nevedel som presne, čo sa deje, musel som ísť dole. Hneď začnem s rehabilitáciou, aby som bol čo najskôr v plnej záťaži," povedal Strelec pre futbalsfz.sk. Vyšetrenie v nemocnici odhalilo, že má zlomenú nohu. "Röntgenové vyšetrenie ukázalo, že David má zlomeninu dolnej časti ľavej holennej kosti v oblasti vnútorného členka. Predpokladaná doba liečby je dva mesiace. Teraz budú mať ďalšie slovo pri stanovení liečby kluboví doktori," priblížil diagnózu lekár reprezentácie do 21 rokov František Rigo. Strelcovi zlepšil náladu aspoň strelený gól do siete silných Francúzov: "Z gólu som sa tešil, veď skórovať proti takému tímu, ako je Francúzsko, je skvelé. Škoda, že som nepridal aj druhý a lopta skončila len na žrdi. Francúzov sme trápili, prehra mrzí, musíme však ísť ďalej. Už v novembri máme ďalší kvalifikačný zápas s Gruzínskom a ďalšie zakopnutie si nemôžeme dovoliť."

    

Hráč mesiaca Fortuna ligy – september 2019

1.David Strelec (Slovan)30 bodov (2x I. miesto*, 3x II., 2x III. + 9 bodov od fanúšikov)
2.Dávid Holman (Slovan)23 (3x I., 1x II., 1x III. + 4 b)
3.Alexander Mojžiš (Ružomberok)15 (1x I., 1x II. + 7 b)
4.Eric Davis (Dun. Streda)14 (1x II., 1x III. + 10 b)

Andraž Šporar (Slovan)14 (1x I., 1x II. + 6 b)

* hlasovanie odbornej poroty

   

Partnerom ankety Hráč mesiaca je ArkoDEFENSES od S&D Pharma SK.