Dvaja mladíci z našej ligy navždy v histórii

Dvaja mladíci z našej ligy navždy v histórii

Národný futbalový štadión gólovo pokrstil Róbert Boženík, celú premiéru našej reprezentácie na novom Tehelnom poli odchytal Dominik Greif.

Bratislavské Tehelné pole má za sebou reprezentačnú premiéru. Pri remíze 1:1 v prípravnom zápase Slovenska s Paraguajom nechýbali dvaja hráči účinkujúci vo Fortuna lige – útočník Žiliny Róbert Boženík a brankár Slovana Bratislava Dominik Greif. Obaja sa predviedli vo vynikajúcom svetle.

Mladý 19-ročný strelec MŠK sa navždy zapísal do historických štatistík. Róbert Boženík dosiahol svoj druhý reprezentačný gól a stal sa autorom prvého presného zásahu Slovenska na novom Národnom futbalovom štadióne. „Bol by som spokojnejší, keby sme vyhrali,“ povedal po stretnutí Boženík, ktorý veľmi túžil po víťazstve. Tento zápas bol totiž aj rozlúčkový s triom dlhoročných reprezentantov – Martinom Škrtelom, Tomášom Hubočanom a Adamom Nemcom. „Chceli sme pre nich lepší výsledok. Bol to však aj napriek tomu nádherný duel. Reprezentácii povedali zbohom tri legendy.“

Rodák z Terchovej nebol na ihrisku od začiatku stretnutia. V 31. min symbolicky vystriedal na trávniku Adama Nemca. Kanonier budúcnosti nahradil na trávniku kanoniera posledných rokov. „Bral som to ako veľkú odmenu. Teší ma, že práve ja som mohol Adama v jeho poslednom reprezentačnom zápase nahradiť na hrote. Za pár dní, ktoré sme spolu strávili, som pochopil, že je to skvelý človek. Mám radosť, že som sa mohol od neho čosi naučiť,“ poznamenal Róbert Boženík.

Adam Nemec strelil v 43 zápasoch za reprezentáciu 13 gólov. Róbert Boženík je stále tínedžer, no už má na konte dva presné zásahy. Trúfa si skúsenejšieho spoluhráča prekonať? „Nerád by som hovoril o konkrétnych číslach či gólových ambíciách. Budem šťastný, keď sa nám bude dariť ako mužstvu a keď postúpime na majstrovstvá Európy. Všetci si to veľmi želáme. Ak sa to podarí, bude absolútne jedno, kto sa o to pričinil gólmi,“ skonštatoval autor troch tohtosezónnych fortunaligových zásahov a na margo gólu do siete Paraguaja dodal: „Lopta sa dostala k Lacimu Bénesovi a ten ju poslal na prvú žrď. Podarilo sa mi dostať ju na nohu, zakryl som si ju pred stopérom, otočil sa a vystrelil. Som rád, že skončila v sieti.“

Hoci Tehelné pole patrí rivalovi MŠK Žilina – Slovanu Bratislava, Róbert Boženík ocenil krásu štadióna, na ktorom zažila naša reprezentácia remízový debut. „Štadión je parádny. Veľmi ma teší, že som na ňom ako prvý skóroval v slovenskom drese. Mrzí ma len to, že sme novú etapu neodštartovali víťazstvom,“ uzavrel Róbert Boženík.

  

BOL DOMA

Brankár Dominik Greif je na Tehelnom poli doma. Talentovaný gólman sa vypracoval na oporu Slovana a priamo na ihrisku bol na Národnom futbalovom štadióne aj počas prvého zápasu reprezentácie, keďže tréner Pavel Hapal ho tentoraz uprednostnil pred Martinom Dúbravkom. „Je to vtipné, keďže pred rokom by som si ani len nepomyslel, že na tomto štadióne budem môcť hrať. Teraz som tu doma so Slovanom a zahral som si na ňom hneď pri prvej príležitosti aj za reprezentáciu. Škoda len, že kulisa nebola taká, ako pri otváracom zápase Slovana s Trnavou. To však my hráči neovplyvníme,“ povedal Dominik Greif.