Rosinský s Urgelom skončili na lavičke Pohronia

Rosinský s Urgelom skončili na lavičke Pohronia

Nováčika Fortuna ligy povedie v sobotu na ihrisku obhajcu titulu Slovana Bratislava nový tréner.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa opustili obaja tréneri A-mužstva. V sobotu sa dohodli na rozviazaní kontraktu Ján Rosinský aj Rastislav Urgela. Fortunaligista o tom informoval v nedeľu na svojom webe.

"Obom ďakujeme za odvedenú prácu a prajeme všetko najlepšie. Špeciálne poďakovanie patrí Rasťovi Urgelovi, ktorý sa zásadným spôsobom pričinil o postup mužstva FK Pohronie do Fortuna ligy. Veríme, že sa mu v jeho ďalšej kariére bude dariť," uviedol klub v stanovisku a dodal, že zloženie nového realizačného tímu oznámi v najbližších dňoch. V Pohroní pred dvoma týždňami skončil aj športový riaditeľ Róbert Jež.

Pohronie je po polovici základnej časti Fortuna ligy na predposlednom 11. mieste. Na konte má sedem bodov, rovnako ako dvanásta Nitra, za víťazstvo a štyri remízy. Na duo Sereď, Senica na deviatej a desiatej priečke stráca nováčik najvyššej súťaže štyri body.

Ján Rosinský sa ujal mužstva v závere augusta po tom, ako z osobných dôvodov z postu hlavného trénera odstúpil Milan Nemec, ktorý spolu s Rastislavom Urgelom doviedol Pohronie do Fortuna ligy.