V stredu druhá šanca na prvé body

V stredu druhá šanca na prvé body

Naša dvadsaťjednotka odohrá prvý z dvoch októbrových kvalifikačných zápasov v Lichtenštajnsku a chce sa v ňom dobre naladiť na Francúzov.

Slovenská reprezentácia do 21 rokov zabojuje o prvé body v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2021 v Lichtenštajnsku. V septembrovom úvodnom stretnutí v 2. skupine prehrala v Azerbajdžane 1:2 a zatiaľ je na chvoste šesťčlennej tabuľky. Zverenci Adriana Guľu nastúpia v stredu o 18.00 h v Eschene proti outsiderovi, ktorý však má na konte víťazstvo práve nad Azerbajdžanom. Pätnásteho októbra absolvujú prvé domáce vystúpenie, v Dunajskej Strede privítajú najväčšieho favorita skupiny z Francúzska. "Či prehra s Azerbajdžanom nechala nejaké stopy na mužstve, to uvidíme v ďalšom zápase. Podstatné pre nás je, aby sme sa pozerali dopredu, aby sme bodovali. Chceme urobiť maximum pre víťazstvá. Najskôr sa sústredíme na Lichtenštajnsko a potom sa postupnými krokmi budeme pripravovať na Francúzsko. Čaká nás výzva proti mimoriadne kvalitnému súperovi," citovala Adriana Guľu oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu.

Mladí Slováci zamierili do Lichtenštajnska v pondelok, v utorok večer mali na programe predzápasový tréning v dejisku duelu Sportpark Eschen-Mauren. Situácia v tabuľke im velí zabodovať naplno. "V Lichtenštajnsku musíme zvíťaziť, čím sa dobre naladíme na Francúzov. Tí majú obrovskú silu, sú pre nás výzva, ktorej sa nesmieme zľaknúť," vyhlásil stredopoliar a kapitán Christián Herc.

ME 2021 sa uskutočnia v Maďarsku a Slovinsku, organizátori majú účasť automatickú. Zvyšných 53 krajín bojuje v kvalifikácii, na záverečný turnaj postúpia víťazi deviatich skupín a najlepší tím na druhom mieste. "Zápas s Lichtenštajnskom musíme vyhrať, aby sme boli v dobrej nálade. Potom nás bude čakať príprava na Francúzsko, ktoré je favoritom skupiny. Poznáme silu francúzskeho futbalu, musíme zo seba vydať všetko. Proti takému tímu nehráte každý deň, treba si to užiť, ale najmä k tomu pristúpiť zodpovedne," dodal útočník Ľubomír Tupta.

Duel v Lichtenštajnsku povedú rozhodcovia z Islandu na čele s hlavným arbitrom Vilhjalmurom Thorarinssonom. V priamom prenose ho odvysiela Dvojka RTVS.