Slovan vydoloval z kameňolomu cenný bod a je stále prvý

Slovan vydoloval z kameňolomu cenný bod a je stále prvý

Slovanisti udreli v Brage v závere oboch polčasov, dvakrát zmazali náskok súpera a v Európskej lige pokračujú bez prehry.

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali vo štvrtkovom stretnutí 2. kola Európskej ligy na štadióne Sportingu Braga 2:2 a zostali na čele K-skupiny so ziskom štyroch bodov. Rovnako štyri má aj Braga. Wolverhampton ich má na konte tri, Besiktas je bez bodu. V Európskej lige sa Slovan najbližšie predstaví 24. októbra v zápase proti anglickému Wolverhamptonu na Tehelnom poli.

Slovan viedol v zápase ako kapitán Andraž Šporar, ktorý mal pásku na rukáve namiesto zraneného Vasila Božikova. Pred očami slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku, ktorý sa na zápas prišiel pozrieť z neďalekého Viga, začali belasí dobre. Po štyroch minútach zahrával z dobrej vzdialenosti priamy kop Holman, Eduardo musel jeho jedovku vyškriabať na roh. Braga odpovedala strelou Fransergia, ktorý prekvapivo zakončil v šestnástke, ale lopta z jeho kopačky letela nad. Na konci 15. minúty mali hostia výbornú možnosť po rýchlom protiútoku, Holman zakončil efektne pätičkou, ale Eduardo loptu vyrazil na roh. Slovan nepúšťal domácich do očakávaného tlaku, zverenci Jána Kozáka dobre pristupovali k hráčom a výborne pokrývali krídelné priestory. V 31. minúte však Andre Horta poslal zo štandardky loptu na hlavu Bruna Vianu a ten zblízka prekonal Greifa hlavou. Braga potom dostala krídla, Slovan ich mohol pristrihnúť v 43. minúte. Po centri Suchockého mal gól na hlave Holman, ale loptu hlavou netrafil ideálne. V závere 1. polčasu však Šporara fauloval Viana a nasledoval pokutový kop. Eduardo kanonierovi Slovana tvrdú strelu vyrazil, ale Šporar loptu z dorážky poslal do siete a stanovil rezultát úvodnej 45-minútovky.

Po prestávke sa na prvú šancu čakalo pätnásť minút, mali ju domáci po nebezpečnom centri z ľavej strany. Suchockij však loptu pred dobiedzajúcim útočníkom odvrátil na roh. Braga si po ňom na niekoľko dlhých sekúnd vytvorila veľký tlak, ktorý vyvrcholil krásnou strelou Galena z rohu šestnástky. Greif po nej nemal nárok a Sporting viedol 2:1. Tréner Kozák zareagoval dvojnásobným striedaním, ale domáci mali častejšie loptu na kopačkách a svoj náskok mohli ešte zvýrazniť. Vo výbornej šanci sa ocitol Paulinho, ktorý len tesne minul loptu zblízka. V 87. minúte však poslal loptu do šestnástky Erik Daniel a strelec prvého gólu v zápase Viana si dal vlastný gól. Slovan už remízu udržal a po triumfe 4:2 nad Besiktasom si do tabuľky si pripísal ďalší cenný bod.

   

SC Braga - Slovan Bratislava 2:2 (1:1)

Góly: 31. Viana, 63. Galeno - 45. Šporar, 87. Viana (vl.), ŽK: Viana, Paulinho - de Kamps, Suchockij, Moha, Rabiu, rozhodovali: Jaccottet - Jobin, Zeder (všetci Švajč.), 8875 divákov

Braga: Eduardo - Esgaio, Viana, Santos, Sequeira - Palhinha, A. Horta (70. Trincao), Fransérgio (88. Fonte), R. Horta (70. Novais) - Paulinho, Galeno

Slovan: Greif - Medveděv, Bajrič, Abena, Vernon, Suchockij (80. Daniel) - de Kamps (67. Ljubičič), Rabiu, Holman (67. Dražič) - Moha, Šporar

   

Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Cenná remíza proti silnému súperovi. Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Asi nikto neočakával, že by sme mali desať šancí, ja určite nie. Tie, ktoré sme mali, sme využili a vyšlo nám to, čo sme chceli. V žiadnom zápase nebudeme dominovať, ale ak v nich necháme srdce, môžme uspieť. Chceli sme písať históriu Slovana, minule v Európskej lige získal bod, teraz máme štyri."

Vernon de Marco, obranca Slovana: "Z bodu sme šťastní, má cenu zlata. Ak budeme hrať každý zápas tak, ako dnes, môžme uspieť. Musíme však vždy bojovať až dokonca. Takéto zápasy nás posúvajú ďalej. Dali sme zo seba všetko a dosiahli dobrý výsledok, hoci nám málokto veril."

Dominik Greiff, brankár Slovana: "Celé mužstvo predviedlo výborný výkon. Nebolo to jednoduché. Braga ukázala veľkú kvalitu, navyše sme dvakrát museli doťahovať. V útoku sme dnes neboli až takí nebezpeční, ale to vyplývalo z hry na päť obrancov. Napokon sme však potrestali dve chyby súpera. Prvý gól, ktorý sme inkasovali, mrzí, bol zo štandardky, navyše zbytočnej. Tomu druhému treba zatlieskať."

Jurij Medvěděv, obranca Slovana: "Bod nám chutí o to viac, že sme vyrovnali až na konci zápasu. Bolo vidieť, že sme k tomu pristúpili zodpovedne a hrali sme až do konca. Nebolo to jednoduché, na kraji sa nás snažili prečíslovať, takže niektoré situácie boli náročné."

     

Ďalší zápas K-skupiny:

Besiktas - Wolverhampton Wanderers 0:1 (0:0)
Gól: 90. Boly, ŽK: Tokoz, Ozyakup - Jonny, rozhodoval: Lechner (Rak.)
Besiktas: Karius – Pereira, Vida, Uysal, Rebocho – Elneny - Tokoz (79. Ozyakup), Ljajič – Lens (84. Gonul), Yalcin (27. Nayir), Erkin
Wolves: Patrício – Boly, Coady, Saiss – Doherty, Neves, Moutinho, Jonny – Gibbs-White (62. Dendoncker), Jimenez (79. Cutrone), Neto (46. Traoré)

Tabuľka K-skupiny

1.Slovan21106:44
2.Braga21103:24
3.Wolverhampton21011:13
4.Besiktas20022:50