Trnava proti DAC aj v ankete

Trnava proti DAC aj v ankete

Rozhodnite, kto vyhrá anketu Gól mesiaca september.

Už v sobotu nás v rámci 11. kola Fortuna ligy čaká Zápas mesiaca Spartak Trnava – DAC Dunajská Streda. Duel zástupcov oboch klubov sa odohrá aj v ankete Gól mesiaca september, v ktorej však budú mať aj ďalších troch zdatných konkurentov.

    

Michal Klec prestúpil do Pohronia v lete zo Žiliny a práve na ihrisku svojho bývalého klubu si otvoril gólový účet v novom pôsobisku. Dvadsaťtriročný stredopoliar dokázal v rohu šestnástky vymanévrovať z obkľúčenia troch súperov a svoju akciu zakončil krásnou krížnou strelou. Nováčikovi to napokon stačilo len na zmiernenie prehry (1:2). Bude Michal Klec v ankete úspešnejší ako jeho spoluhráč Lukáš Pellegrini, ktorý pred mesiacom obsadil tretie miesto?

Súboje Trenčína so Slovanom sú zárukou veľkého počtu gólov a hneď dva sa tentokrát uchádzajú o titul Gól mesiaca. O ten prvý sa postaral 18-ročný útočník belasých David Strelec. Len štyri minúty po vedúcom góle na 1:0 podnikli slovanisti ďalšiu bleskovú akciu, na ktorú obrana súpera nestihla reagovať. Jurij Medveděv našiel kolmou prihrávkou nabiehajúceho Mohu, ten pätičkou uvoľnil Strelca, ktorý stihol presne zakončiť ešte pred tým, ako ho dostúpili brániaci hráči.

Trenčanov vrátil do zápasu Ante Roguljič. Chorvátsky stredopoliar si na hranici pokutového územia počkal na odrazenú loptu a delovkou bez prípravy takmer roztrhal sieť. Pre AS to znamenalo zníženie na 1:2, pre Roguljiča druhý presný zásah v tejto sezóne a tretí v našej lige celkovo. Hráč Trenčína naposledy vyhral anketu Gól mesiaca v októbri 2017, keď triumfoval Ricky van Haaren. Nadviaže naňho Ante Roguljič?

Rafael Tavares v Zlatých Moravciach naplno predviedol svoj ofenzívny potenciál, pri výhre Spartaka 3:1 mal prsty vo všetkých troch góloch svojho mužstva. V 35. minúte sám upravil na 0:3. Po dobrej prihrávke od Marka Tešiju ho obrana ViOnu už nedostihla a 19-ročný Brazílčan zakončil pohotovo, prudko i presne k bližšej žrdi. Pred mesiacom sa z víťazstva v ankete tešil jeho spoluhráč Alex Sobczyk, Tavares teraz má šancu na jeho triumf nadviazať.

Eric Davis ako jediný zo súčasných finalistov už o Gól mesiaca v minulosti súťažil a anketu aj vyhral. Bolo to presne pred dvoma rokmi. Aj vtedy, v Michalovciach, uspel vďaka strele bez prípravy svojou silnejšou ľavačkou. Svoje obávané zakončenie predviedol aj v šlágri 10. kola Fortuna ligy so Žilinou, keď z vyše dvadsiatich metrov trafil parádne do pravého horného rohu a zabezpečil Dunajskej Strede cenné víťazstvo 1:0.

   

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti Fortuna.

Anketa Gól mesiaca sa končí v utorok 8. októbra o 23.59 h.

Neváhajte a hlasujte na http://www.fortunaliga.sk/gol-mesiaca!