Navrátilec Macík: Členok drží, dobre som si zachytal

Navrátilec Macík: Členok drží, dobre som si zachytal

​Brankár Ružomberka Matúš Macík sa prvýkrát v sezóne dostal medzi tri žrde, naposledy chytal v predposlednom zápase minulej sezóny v polovici mája. Návrat do brány mal excelentný, pri výhre 1:0 v Michalovciach bol najlepším hráčom zápasu.

V Michalovciach ste pri návrate medzi žrde oslavovali víťazstvo, hoci ste boli pod veľkým tlakom domácich. Sú tri body cennejšie práve z dôvodu, že boli maximálne vydreté?
Pre nás je takéto víťazstvo úplne zlaté. Bol to veľmi ťažký zápas, vôbec sme sa nevedeli dostať do tempa. Michalovce hrali dobrý futbal a nám to nevychádzalo, ale chvalabohu tri body sú naše, a to je podstatné.

Mali ste množstvo zákrokov, užili ste si zápas dosýta?
Z tohto pohľadu to bol pre mňa vynikajúci zápas. Dlhšiu dobu som pauzoval, mal som zranenie a ešte som sa necítil úplne ideálne. Dobre som si však zachytal a určite je to lepšie, ako keby som nemal čo robiť počas celého zápasu a v závere napríklad ešte nebodaj inkasoval. Som spokojný.

Rovnako ako pred týždňom v Dunajskej Strede rozhodol o vašom víťazstve 1:0 Alexander Mojžiš. Našli ste v ňom tajného strelca?
Veru, od neho to čakal málokto, predsa len je krajný obranca a v náplni práce má čosi iné. Má však aj ofenzívnejšie úlohy, dvakrát mu to vyšlo po štandardkách a my sme veľmi radi. Hlavne nech to tam padá.

Je už Ružomberok po dvoch tesných úspechoch z najhoršieho von?
Ťažko povedať, čo bude zasa v ďalšom zápase, to človek nikdy nevie. Tešia nás však dve víťazstvá po sebe, predtým sme doma remizovali. Toto mužstvo má potenciál a uvidíme, nakoľko ho napokon naplní.

V pohárovom zápase v Kalši ste ešte nechytali. Preto je možno trochu prekvapujúce, že ste naskočili hneď z rekonvalescencie do fortunaligového diania. Odkedy ste o svojom štarte vedeli?
Už som sa na to chystal celý týždeň. Nechcel som v stredu návrat zbytočne unáhliť, hoci nerozlišujem pohárové a ligové zápasy. Veril som si však, že v sobotu to už vyjde a som rád, že to tak napokon aj bolo.

Ako sa cítite po zápase, ozýva sa členok?
Trošku to po záťaži cítiť, ale už je to úplne v pohode. Potrebujem sa ešte dostať na svoju úroveň po kondičnej stránke a bude to v poriadku. Členok drží, hádam to tak aj bude naďalej.