Kleščík: Slovan využil presne to, v čom je silný

Kleščík: Slovan využil presne to, v čom je silný

V zápase bohatom na šance zopakoval Slovan výsledok s Besiktasom a Trenčín zdolal 4:2.

Zápas Trenčína so Slovanom mal prívlastok šlágra a nezostal mu nič dlžný. Po šesťgólovej obojstrannej paráde sa na žilinskom štadióne napokon radovali belasí, ktorí vyhrali 4:2. S dvomi presnými zásahmi sa o slávu podelili Andraž Šporar, dnes už opäť najlepší strelec Fortuna ligy a David Strelec, ktorý sa v úvode sezóny v zakončení trochu trápil a teraz premiérovo v seniorskej kariére skóroval dvakrát v jednom stretnutí. „Snažil som sa na strelecký nezdar z minulých zápasov zabudnúť a považovať to za minulosť, no teraz už je rovnako aj zápas s Trenčínom minulosťou a pozerám sa dopredu. Už teraz sa sústredím na ďalší zápas, ktorý hráme cez víkend,“ povedala vychádzajúca hviezda belasých. Z dvoch svojich gólov, keď mu prvý pripravil parádnou pätičkou Moha a ďalší strelil po rohovom kope, považuje za náročnejší ten druhý: „Mal som ciťák, že ak zostanem pozadu, lopta sa môže ku mne odraziť, a tak sa aj stalo. Bolo to z otočky a slabšou pravou nohou, trafil som však výborne.“

Po prehrách sú zápasové hodnotenia väčšinou mrzuté, no tentoraz Trenčania nemali dôvod na zvesené hlavy, pretože podali výborný výkon, z 0:2 vyrovnali na 2:2 a iba nemohúcnosťou v koncovke pri ďalších tutovkách pustili Slovan opäť do laufu. „Belasí nás potrestali z toho, na čo sme sa najviac pripravovali a v čom sú silní. Hovorím o rýchlych protiútokoch a o štandardkách. Práve po nich padali góly,“ pokrčil plecami obranca AS Peter Kleščík. „Po vyrovnaní sme verili, že budeme dominantnejší, ale práve v tomto spočíva sila Slovana, je efektívny a jedna šanca mu na gól stačí. U nás to bolo naopak a v tom bol najväčší rozdiel,“ dodal Kleščík.

Okrem spomenutých strelcov Slovana bol obrovskou oporou už tradične brankár Dominik Greif, ktorý sa vyznamenal pri niekoľkých čistých šanciach Trenčína. „S Trenčanmi sú to často divoké zápasy a opäť sa to potvrdilo. Oba tímy hrali pekný futbal, práve pre toto sme tu a preto chodia na zápasy aj diváci. Mne sa zadarilo najmä pri šanci Koolwijka, stáli sme zoči-voči, stihol som aspoň vybehnúť a napokon to trafil do mňa. Potom sme sa však spamätali a rýchlo sa dostali z horšieho úseku hry. V tabuľke sme stále druhí za Žilinou, ale z toho vedu nerobíme, súťaž je dlhá a my sme na dobrej ceste,“ myslí si Dominik Greif.